Inspiratiedag zondag 26 mei 2019: programma

11:00 uur – 16:30 uur Informatiemarkt in de tuin

Op de informatiemarkt kunt u zich uitgebreid informeren over alles wat er komt kijken bij natuurlijk begraven. Natuurlijk is ook Natuurbegraafplaats Hillig Meer met een stand aanwezig.

Tijdens de informatiemarkt zijn er doorlopend demonstraties van ambachten.

11:00 uur, 13:00 en 15:30 uur Concert door Elizabeth Cats

Muzikale opening door violiste Elizabeth Cats. Zij heeft in vele ensembles en orkesten gespeeld, waaronder 21 jaar lang in het Metropole orkest. Daarnaast is zij docent viool en muziek. Elizabeth Cats heeft een zeer divers repertoire en verzorgt ook regelmatig live muziek bij uitvaarten. Tijdens de Inspiratiedag zal zij een aantal stukken voor u spelen op een prachtige locatie  in de open lucht.

11:30 uur spiraalwandeling o.l.v. Annetje

Een wandeling voor mensen die innerlijke verdieping willen ervaren in verbinding met het landschap.
Verzamelen bij de kraam van Hillig Meer.

11:30 en 14:15 uur lezing ‘Het Laatste Woord’ door Lilian Hoogendoorn

Spreker op uitvaarten Lilian Hoogendoorn geeft de lezing ‘Het Laatste Woord’: een lezing over levensverhalen en laatste woorden bij overlijden.  De lezing gaat over woorden geven aan een uitvaartplechtigheid, en hoe woorden ingezet kunnen worden als verbindend element.

12:00 tot 16:00 uur demonstratie boomslepen met werkpaarden

Hoefsmederij De Tonnemaker verzorgt vanaf 12:00 een demonstratie boomslepen met werkpaarden. Ervaar de kracht van 1 pk.  De demonstratie is in het bos achter de tuin.

12:30 uur en 15:00 uur Presentatie filmportretten en vertoning korte film ‘Moesje’

Filmmaakster Suzanne Schreve maakt persoonlijke documentaires. Verhalen worden in haar films vastgelegd als filmportretten. Ze maakte een film over haar grootmoeder en vertelt hierover in een presentatie.

13:30  uur  lezing ‘Want sterk als de dood is de liefde’ door Jantje Brouwers

Jantje Brouwers is coach gespecialiseerd in verlies en verandering.  Ze geeft de lezing ‘Want sterk als de dood is de liefde’, een lezing over het door het verdriet heen opnieuw leren leven,  het ervaren dat de kracht van liefde blijft.  Door de dood heen, want de dood beëindigt wel een leven, maar niet de liefde.

14:00 uur Natuurwandeling ‘Vogels’

Natuurbeheerder Eric neemt u mee op deze wandeling langs de bijzondere natuur van Heidehof. Met enig geluk worden er jonge roofvogels geringd. Verzamelen bij de kraam van Hillig Meer

14:00 uur Natuurwandeling

Deze kortere wandeling duurt een uur en voert u over de begraafplaats en Landgoed Heidehof. Bioloog Cees van Roozendaal vertelt u meer over de flora en fauna.

14:30 uur optreden door New Life Choir

Het Syrisch vluchtelingenkoor is opgericht om mensen met elkaar te verbinden door muziek, een universele taal. Het New Life Choir  zingt voor u in de tuin van het ontvangsthuis.

15:00 Rondleiding Rituele Plantentuin

De Rituele Plantentuin bevat een verzameling planten en kruiden met een symbolische en spirituele betekenis. Annetje vertelt u meer over de betekenis van deze planten en kruiden. Ervaar bijvoorbeeld de bijzondere texturen van planten in de ‘voelstrook’, en ontdek hoe een kruidwis gebruikt werd.