Uitvaart

Een uitvaart op Natuurbegraafplaats Hillig Meer is in alle opzichten een groene uitvaart.

 

Een rustplaats kiezen

Een wandeling door het gebied is de beste manier om de plek voor een laatste rustplaats uit te kiezen. Voor uzelf of voor uw dierbare. Het is uiteraard zeer persoonlijk wat bepaalt welke plek dat voor u is. Een type landschap kan belangrijk zijn, een gevoel, herkenning in iets wat u ziet, hoort of ervaart, iets wat u raakt.

Graven krijgen hier alle ruimte, gesitueerd op een ruime oppervlakte. Het graf wordt niet geruimd, het grafrecht is eeuwig.

Lees meer over het kiezen van een plek

 

 

Afscheidsceremonie

U heeft op Natuurbegraafplaats Hillig Meer veel vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaartceremonie en de laatste rustplaats. Bij ons zijn mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond welkom.

Er is alle ruimte en tijd voor uw wensen, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan.

Meer over de mogelijkheden op Hillig Meer

 

Uitvaartkisten en kleding

De kist, urn of mand waar u voor kiest, dient volledig van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt te zijn. Bijvoorbeeld een kist gemaakt van hout of karton, een mand van riet of bamboe of een lijkwade van katoen. Er is een breed scala aan mogelijkheden.

We vragen mensen om zo veel mogelijk rekening met de natuur te houden en dus ook kleding van natuurlijke materialen te gebruiken.

Lees meer over kisten & kleding

 

Gedenktekens

Het is geheel aan u of u een gedenkteken of grafaanduiding wenst. U kunt daarvoor gebruik maken van een eenmalig kosteloze boomschijf met een bescheiden inscriptie.

De gedenktekens worden gemaakt door kunstenaar Johanna Nijlunsing.

Meer over gedenktekens

 

Praktische zaken

Catering
Op Hillig Meer is catering zowel in het ontvangsthuis als in de open lucht mogelijk.

Uitvaartverzorgers
Rondom een uitvaart zijn er veel meer zaken te regelen dan alleen de begrafenis. Dit wordt meestal door een uitvaartverzorger gedaan. We hebben een overzicht gemaakt van de uitvaartverzorgers in onze omgeving.

Meer informatie?

Als u specifieke vragen heeft, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend informatief gesprek.

Over Hillig MeerEen eeuwigdurende rustplaats in de Drentse natuur

Hillig Meer is een bijzonder oude begraafplaats. Lees meer over het ontstaan van de natuurbegraafplaats, het landschap en de voorzieningen of bekijk foto’s en video’s.

Lees meer over Hillig Meer Vraag een brochure aan