Uitvaartkisten en kleding

De kist, urn of mand waar u voor kiest, dient volledig van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt te zijn. Bijvoorbeeld een kist gemaakt uit massief hout.  U kunt ook kiezen voor een omhulsel van bijvoorbeeld bamboe of karton.

kistEr zijn inmiddels vele aanbieders van natuurvriendelijke omhulsels. In ons informatiecentrum hebben we diverse brochures van leveranciers van uitvaartkisten, -manden en wades.

Een eventuele lijkwade en de kleding van de overledene dienen ook uit natuurlijk afbreekbaar materiaal te bestaan, zoals linnen of wol. U kunt zich hierover laten adviseren door uw uitvaartverzorger, dat is ook degene die zorgdraagt voor het afleggen van de overledene.

Op aanvraag kunnen we ook onze milieuvriendelijke richtlijnen sturen. Tevens organiseren we periodiek een informatiemiddag over natuurvriendelijk begraven. Hou hiervoor ook onze nieuwsbrief in de gaten.

Heeft u specifieke vragen?

We proberen op onze website zo duidelijk mogelijk te zijn. Natuurlijk kunt u vragen hebben die u liever persoonlijk stelt.

Neem dan contact met ons op.
We helpen u graag.

Natuur op Hillig Meer