Een graf reserveren

Wanneer u interesse heeft in een eigen plek op Natuurbegraafplaats Hillig Meer, dan kunt u dat vooraf aangeven. In principe mag u overal een plek reserveren, zolang deze nog vrij is. Sommige plekken zijn vanwege ecologische waarde uitgesloten voor graven. Het verstrooien van as is niet toegestaan op Hillig Meer, omdat dit schadelijk is voor de humuslaag. De bovenste humuslaag is kwetsbaar en gevoelig. Veel planten en bomen halen hun voeding veelal uit deze bovenste laag. Uitstrooien van as is schadelijk voor ons ecosysteem en daarom niet op Hillig Meer toegestaan. U kunt de as wel uitstrooien in een graf of in een urnengraf begraven. In zo’n graf mag een biologische urn begraven worden.

Een plek reserveren kan zowel bij leven als na overlijden. Wanneer u interesse heeft in het reserveren van een plek, dan plannen wij hiervoor altijd een afspraak met u in en vertellen u hoe wij dit mogelijk kunnen maken.

Soms zijn de omstandigheden dusdanig dat het niet mogelijk is om fysiek een afspraak te plannen. Het is desgewenst ook mogelijk om een plek op afstand te reserveren. Wij begeleiden u dan middels een videoverbinding of via foto’s. U kunt hiervoor contact met ons opnemen, dan bellen wij u voor een afspraak.

Eeuwigdurend grafrecht

Graven krijgen hier alle ruimte, gesitueerd op een ruim stuk grond. Het graf wordt niet geruimd en het grafrecht is eeuwigdurend. Als nabestaande kunt u het graf altijd terugvinden; we meten de ligging nauwkeurig in en u krijgt de exacte gegevens. Zo kunt u altijd, op momenten dat u dat wilt, naar deze plek terugkeren.

Hoe kunt u een graf reserveren?

Door onderstaand formulier in te vullen, laat u aan ons weten dat u interesse heeft in een graf op Natuurbegraafplaats Hillig Meer. We nemen daarna spoedig contact met u op om een afspraak in te plannen. Pas als u daadwerkelijk een graf heeft gereserveerd, sturen wij de factuur. Het invullen van het formulier verplicht u dus niet tot de aanschaf van een graf.

Een afspraak maken

Afspraak maken
Naam*
Telefoonnummer*
Locatie
Contactverzoek Bron
Contactverzoek Status