Voorzieningen

U kunt tijdens een uitvaart of bezoek gebruikmaken van alle voorzieningen en faciliteiten die bij de natuurbegraafplaats horen.

Ontvangsthuis

Voor een bijeenkomst in een vriendelijke, stijlvolle, huiselijke sfeer is er het ontvangsthuis. Dit is een landhuis dat duurzaam en ecologisch verantwoord werd gebouwd. Van hieruit heeft u prachtige zichtlijnen over het landgoed en de mooie wilde tuin. Een fijne en warme plek voor ceremonies, met een mooie akoestiek en geschikt voor diverse cateringmogelijkheden. In het ontvangsthuis is audiovisuele apparatuur aanwezig en er staat een concertvleugel.

Karakteristieke Boskapel

15_Boskapel_1_1656x1104De karakteristieke Boskapel is een prachtige plek om een ceremonie in de buitenlucht te houden. Bij slecht weer kunt u alsnog uitwijken naar het ontvangsthuis. Hier zijn dan wel andere kosten aan verbonden, daar informeren wij u uiteraard over.

Catering

We bieden u verschillende mogelijkheden voor catering (ook buiten) tijdens het afscheid en de condoleance. Van een kopje koffie met traditionele Drentse koek tot een uitgebreid buffet. Bekijk ons assortiment voor een overzicht van de mogelijkheden en tarieven. Heeft u specifieke wensen? We bespreken die graag met u en zoeken samen met u naar de beste mogelijkheden.

Bospaden

Op de natuurbegraafplaats zijn bospaden aangelegd voor de bezoekers, zodat er geen schade ontstaat op plekken waar graven zijn en waar begroeiing is. Ze leiden u langs de vele mooie plekken over de hele natuurbegraafplaats.

Belvédère

Een bijzonder uitkijkpunt aan de oostzijde van de natuurbegraafplaats is de Belvedère waarop een replica van het tempeltje van Barger-Oosterveld staat. Hier heeft u uitzicht over Hillig Meer en het Drentse hunebed. Een plek om in alle rust stil te staan bij de schoonheid van de natuur, de cyclus van leven en dood en de mensen met wie we ons verbonden hebben.

Vogelhuis

Het vogelhuis is een plek waar u voor of na uw bezoek aan de begraafplaats even tot rust kan komen. Hier kunt u zelf een kopje koffie of thee pakken, een plattegrond vinden en even naar het toilet gaan. Op de tweede en vierde zondag van de maand ontvangen onze vrijwilligers u ’s middags met koffie, thee en een luisterend oor. Ook kunnen ze u helpen met een grafbezoek.

Parkeerruimte

Er is parkeergelegenheid voor 70 auto’s.

E-car beschikbaar

Voor mensen die moeilijk ter been zijn, is er een elektro wagen beschikbaar. Zo wordt het ook voor deze doelgroep mogelijk om de natuurbegraafplaats te bezoeken voor een persoonlijke rondleiding of het gemakkelijker kunnen volgen in de rouwstoet. De elektro wagen wordt altijd door een van onze medewerkers bereden. Het is dus van belang om contact op te nemen indien u gebruik wenst te maken van deze mogelijkheid.

Heeft u specifieke vragen?

We proberen op onze website zo duidelijk mogelijk te zijn. Natuurlijk kunt u vragen hebben die u liever persoonlijk stelt.

Neem dan contact met ons op.
We helpen u graag.

Natuur op Hillig Meer

Uitvaart op Hillig Meer

Op Natuurbegraafplaats Hillig Meer is een uitvaart altijd een groene uitvaart. Er worden alleen natuurvriendelijke materialen gebruikt.

U kunt het sfeervolle ontvangsthuis gebruiken voor een ceremonie of condoleance, maar u kunt ook in de openlucht boskapel afscheid nemen. Er is heel veel ruimte om dit naar eigen wens vorm te geven.

Lees meer over een uitvaart op Hillig Meer