Terugblik Lammetjesdag

Gedenken met kinderen

Ieder jaar nodigt Natuurbegraafplaats Hillig Meer nabestaanden uit om hun dierbare(n), tijdens de gedenkavond, te gedenken. Volwassenen maken hier dankbaar gebruik van en hechten er veel waarde aan. Maar kinderen kunnen ook de behoefte hebben om stil te staan bij het verlies van een dierbare. Daarom is afgelopen 28 april, onder begeleiding van Alieke van Bergen en Duttie de Boer, de eerste Lammetjesdag | gedenken met kinderen georganiseerd voor kinderen die een dierbare hebben moeten loslaten op Hillig Meer.

Bijzonder

Lammetjesdag | gedenken met kinderenDe middag begon met het samen aansteken van een kaarsje en het lezen van een gedicht. Alieke en Duttie namen de kinderen, in een e-car (inclusief verkeersregelaar om de weg over te steken), naar de begraafplaats waar ze bij de schapen en lammetjes werden opgewacht door herder Nick. Na een gesprekje over nieuw leven mochten de kinderen helpen de schapen te drijven. Dit was voor de kinderen een bijzonder moment. Een pauze in de boskapel bracht een moment van bezinning waarna de kinderen terug gingen naar het ontvangsthuis. Hier hebben ze van wol een ‘knuffelsteen’ gemaakt, zodat ze iets tastbaars naar huis konden meenemen wat aansluit bij deze gedenkmiddag.

De ouders

Terwijl de kinderen met Duttie en Alieke op pad waren, werden de ouders niet vergeten. Zij sloten aan bij Annetje voor een inspirerende wandeling over Landgoed Heidehof. Dit werd als een bijzondere ervaring gezien en de ouders waren dankbaar voor deze invulling tijdens de Lammetjesdag.

Volgende Lammetjesdag

knuffelsteen gedenkenOp 20 oktober organiseren we de tweede Lammetjesdag | gedenken met kinderen. Deze gedenkmiddag is bedoeld voor basisschoolkinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. In september zullen we deze Lammetjesdag in de agenda op onze website vermelden en laten we u weten hoe u uw (klein)kinderen kunt aanmelden.

Geplaatst in Activiteiten