Een rustplaats kiezen

Een wandeling door het gebied is de beste manier om de plek voor een laatste rustplaats uit te kiezen. Voor uzelf of uw dierbare. Het is uiteraard zeer persoonlijk wat bepaalt welke plek dat voor u is. Een type landschap kan belangrijk zijn, een gevoel, herkenning in iets wat u ziet, hoort of ervaart, iets wat u raakt.

Graven krijgen hier alle ruimte, gesitueerd op een ruim stuk grond. Het graf wordt niet geruimd, het grafrecht is eeuwig. Als nabestaande kunt u het graf altijd terugvinden; we meten de ligging nauwkeurig in en u krijgt de exacte gegevens. Zo kunt u altijd, op momenten dat u dat wilt, naar deze plek terugkeren.

In principe mag u overal een plek reserveren, zolang deze nog vrij is. Sommige plekken zijn door archeologische of ecologische waarde uitgesloten voor graven. Deze plekken zijn rood omlijnd op onze plattegrond.

Bij het reserveren van een plek gaat er iemand van Hillig Meer met u mee om een vrije plek te vinden. We nemen daarvoor uitgebreid de tijd en daarom doen dat altijd op afspraak. U kunt ons daarvoor bellen op 0592-260944 of een bericht sturen via deze website.

Kindergraf

In het jonge bos, hebben wij een speciaal gedeelte ingericht om overleden kinderen (t/m 12 jaar) te begraven. Ouders en nabestaanden die er behoefte aan hebben, kunnen zo lotgenoten ontmoeten en hun ervaringen en gevoelens met elkaar delen.

Ook elders op de begraafplaats kunnen kinderen begraven worden. Ouders kunnen dan een plek bij het graf van hun kind reserveren, zodat zij naast hun kind begraven kunnen worden. Voor een kindergraf hanteren we een lager tarief.

Dubbelgraf, dubbeldiep, familiegraf of herbegraven

Wilt u bij uw partner worden begraven, dan kunt u twee plekken naast elkaar reserveren. Ook is het mogelijk een familiegraf, voor vier of meer personen, te reserveren. We zoeken graag samen met u naar de beste oplossing hiervoor of voor andere combinaties. Een herbegrafenis van een naaste die elders is begraven, is ook mogelijk op Hillig Meer.

Neem contact op

Tijdens een persoonlijk gesprek, al dan niet gecombineerd met een rondleiding over de begraafplaats, kunnen we u alles over Hillig Meer en natuurbegraven vertellen.

Plan een bezoek