Natuurbegraafplaats Hillig Meer

EEN EEUWIGDURENDE RUSTPLAATS MIDDEN IN DE DRENTSE NATUUR

 

Over Hillig Meer

Hillig Meer is een bijzonder oude begraafplaats. Het kent een rijke geschiedenis van rituelen en begraven en heeft waarschijnlijk een van de oudste graftradities van Nederland. Vijfduizend jaar geleden moet deze plek al gebruikt zijn als begraafplaats; de zeven grafheuvels op het terrein uit die tijd bewijzen dat. Het hunebed van Eext ligt op een steenworp afstand. Een bijzondere mix van drie begraaftradities vlak bij elkaar.

Lees meer

 

 

Landgoed Heidehof

Overblijfselen van vele duizenden jaren van geologische, ecologische en cultuurhistorische geschiedenis zijn op het landgoed te vinden. De zichtbare geschiedenis gaat zelfs twee ijstijden terug. Een gletsjerkuil, hoogveenven en twee pingoruïnes zijn stille getuigen.

Lees verder

 

Stichting Heidehof

Stichting Heidehof bewaakt het duurzame beheer van de natuur op het landgoed en de natuurbegraafplaats.

Dit zijn de mission statements van het landgoed:

  • verhoging natuurkwaliteit van het landgoed en andere natuurgebieden
  • reïntegratie relatie mens en natuur
  • streven naar hogere maatschappelijke en politieke waardering van natuur (intrinsieke en economische waarde)

Lees verder

 

Vrijwilligers en vrienden

Mensen die op Hillig Meer afscheid genomen hebben van een dierbare, blijven zich vaak verbonden voelen met de natuurbegraafplaats. We merken dat zij verdieping in die verbinding zoeken en graag anderen willen helpen en steunen na hun eigen ervaringen op Hillig Meer.

We krijgen dan ook regelmatig de vraag of het mogelijk is om op één of andere manier een steentje bij te dragen aan Hillig Meer. Om iets extra’s te doen op of rond de natuurbegraafplaats door te helpen tijdens een uitvaart of door bij het beheer van het bos te helpen.

Lees meer over

Vrijwilligers Vrienden

rondleidingNeem deel aan een rondleiding over de natuurbegraafplaats

Iedere eerste en derde zondag van de maand verzorgen we rondleidingen. U maakt kennis met het ontvangsthuis, de natuurbegraafplaats en het Hillig Meer.

Ontdek Hillig Meer