Gedenktekens

Het is geheel aan u of u een gedenkteken of grafaanduiding wenst. U kunt daarvoor gebruik maken van een boomschijf met een inscriptie. De inscriptie op de boomschijven wordt gemaakt door beeldhouwer Johanna Nijlunsing. Het is mogelijk voor nabestaanden om dit -als vorm van verliesverwerking- samen met Johanna te doen. Een boomschijf blijft jaren liggen en wordt kosteloos aangeboden door Hillig Meer.

BoomschijfEen boomschijf vergaat na enkele jaren en symboliseert zo de vergankelijkheid van de mens. Indien gewenst kunnen de nabestaanden dan een nieuwe boomschijf laten plaatsen. Hieraan zijn dan wel kosten verbonden.

Onlangs hebben we besloten om vanaf 1 juni 2017 geen zwerfkeien meer als gedenkteken aan te bieden. Voor graven die voor die datum zijn gereserveerd blijft dat in overleg met ons wel mogelijk.

Tenslotte kiezen ook steeds meer mensen ervoor om geen enkele markering op het graf te plaatsen en het graf helemaal aan de natuur over te geven. Een grafmonument, zoals deze op traditionele begraafplaatsen voorkomen, is op Hillig Meer niet mogelijk, omdat hier alleen gebruik gemaakt wordt van materialen die oorspronkelijk in de natuur aanwezig zijn.

Neem contact op

Tijdens een persoonlijk gesprek, al dan niet gecombineerd met een rondleiding over de begraafplaats, kunnen we u alles over Hillig Meer en natuurbegraven vertellen.

Plan een bezoek