Standhouders

Dit jaar organiseren we de Inspiratiedag op zondag 21 mei. Op de informatiemarkt die dag, presenteren ruim dertig bedrijven en andere organisaties zich op Natuurbegraafplaats Hillig Meer.

Nieuw dit jaar is dat er ook uitvaartverzorgers op de dag aanwezig zullen zijn. Veel bezoekers zijn benieuwd naar mogelijkheden om hun uitvaart naar eigen wens in te richten. De uitvaartverzorger is daarin een belangrijke schakel.

In de inspiratielaan is ook de harpmuziek van Me-Ander te beluisteren (foto).

 

Hieronder vindt u een overzicht van alle standhouders in willekeurige volgorde.

Kirsten Boerema Uitvaarverzorging

Samen maken we het afscheid persoonlijk
Een persoonlijke uitvaart helpt bij het verwerkingsproces na een overlijden. Een mooi en passend afscheid brengt mensen samen. Kirsten Boerema Uitvaartverzorging kan u helpen om een persoonlijke en herkenbare uitvaart te verzorgen. Ik ondersteun u wanneer een dierbare is overleden of wanneer u alvast voor uzelf wilt vastleggen hoe uw afscheid eruit komt te zien.
We nemen de tijd om in alle rust te praten over hoe het afscheid er uit kan komen te zien. We nemen de wensen en mogelijkheden door en zorgen samen voor een warme en persoonlijke uitvaart waar u met een goed gevoel op terug kunt kijken.
Ik zie en spreek u graag tijdens de inspiratiedag op natuurbegraafplaats Hillig Meer.

www.kirstenboerema.nl

La Vida uitvaartbegeleiding

Op het moment van overlijden staat de wereld even stil. Een stilte die het verlies voelbaar maakt, maar een ook stilte die het begin is van iets nieuws.

Mijn uitgangspunt bij het begeleiden van een uitvaart is recht doen aan de overledene, een spiegel van het leven creëren. Maar ik kijk ook naar wat de nabestaanden nodig hebben om goed afscheid te kunnen nemen.

In de intense week van afscheid nemen bied ik u:

  • Tijd om over uw keuzes na te denken.
  • Aandacht, want dat wat aandacht krijgt, groeit, zo kan er een mooie herinnering ontstaan.
  • Luisteren, door te luisteren en door mijn empatisch vermogen kan ik uw wensen vertalen in een persoonlijke uitvaart.
  • Kennis van zaken, de mogelijkheden zijn eindeloos.
  • Liefdevol, met mijn sterke en lieve karakter zorg ik samen met u voor een persoonlijke uitvaart.

De begeleiding van een uitvaart is een eervolle taak. Ik sta u graag bij in deze kwetsbare periode ongeacht waar u bent verzekerd.

La Vida uitvaartbegeleiding
Margriet Hassing-Geerts

 

Me-Ander

Duo Me-ander brengt sfeervolle luistermuziek met Keltisch harp, zang en accordeon (ingetogen klassieke stijl). Het duo speelt voornamelijk eigen geschreven werk wat zich kenmerkt door een intieme sfeer van verzachting,

verstilling en troost. Hun repertoire bestaat uit zowel liederen (Nederlands- en Engelstalig), als instrumentale stukken.

Hadewyn Post (zang en keltisch harp) en Onno Wieten (accordeon) hebben beiden in het verleden veelvuldig opgetreden in diverse samenstellingen en verschillende cd’s uitgebracht.

www.me-ander.nl

DraagBaar – een natuurlijke omhelzing

Met de DraagBaar, een natuurlijke omhelzing, biedt Atelier Mieke een alternatief voor de kist. De DraagBaar is een opbaarplank van massief hout die in vijf maten en diverse inlandse houtsoorten zoals Beuk, Eik, Iep en Es leverbaar is.

De DraagBaar met handgrepen van natuurtouw, vervaardigd met houten pennen is geschikt voor de natuurbegraafplaats. De overledene ligt op de opbaarplank, gehuld in een wade van natuurlijk materiaal.

Dankzij de DraagBaar blijft de overledene dichtbij de nabestaanden. Zij kunnen zo hun overleden dierbare, wanneer ze dat willen, heel makkelijk omhelzen en aanraken. De overledene kan gehuld in de wade, op de DraagBaar begraven of gecremeerd worden.

DraagBaar Facebook

Kr8stof

‘Mooi Ingewikkeld’ is de naam van de afscheidswade en gedenkkleed die door Joanna Janssen en de team van Kr8stof is bedacht. De wade kan door Joanna en haar team geweven worden van de kleding, dat door de overledene tijdens zijn of haar leven is gedragen.

Een aantal delen of een hele ‘Mooi Ingewikkeld’ kan zelfs samen met familie en vrienden worden geweven wat helpt bij de acceptatie van het naderend einde of het verwerken van een afscheid. Het verbindt elkaar.

‘Mooi Ingewikkeld’ wordt op Scandinavische wijze van oude repen stof gemaakt. Door de grove weeftechniek en het handwerk heeft de wade een robuust uiterlijk, welke warm, aaibaar en benaderbaar is.

De DraagBaar, een natuurlijke omhelzing, vervaardigd met houten pennen en handgrepen van natuurtouw en de geweven wade ‘Mooi Ingewikkeld’ vormen samen een uniek, warm, puur en natuurlijk geheel.

www.kr8stof.nl

Freda Gaasbeek uitvaartbegeleiding

Mijn naam is Freda Gaasbeek, ik werk als uitvaartbegeleider in Zwolle en omgeving.

De inspiratiedag op natuurbegraafplaats Hillig Meer is een uitstekend moment om u te oriënteren wat er allemaal mogelijk is op het gebied van een natuurlijke uitvaart. Naast de keuze voor een kist of wade is het ook goed om alvast een keuze te maken welke uitvaartbegeleider het beste bij u past.

Een vertrouwd gevoel is heel belangrijk. Want rondom het overlijden is er een intensieve samenwerking om alles naar wens te laten verlopen.
Tijdens de inspiratiedag kunt u kennis maken met mij. U heeft misschien al de grote lijnen bedacht, daar praat ik graag even met u over verder. Of misschien brengt deze dag u tot nieuwe inzichten.

Cretio

Bijna niemand ontkomt eraan: de grote impact die ingrijpende gebeurtenissen op leven en welbevinden kunnen hebben. Of het nu gaat om een noodgedwongen verhuizing, stoppen met werken, ernstige ziekte, scheiding, verlies van een dierbare of van uw zelfstandigheid: het vraagt nogal wat van u.  Ook het combineren van eigen werk en/of gezin met de rol van mantelzorger is niet altijd eenvoudig en vanzelfsprekend. Het is prettig om er dan niet helemáál alleen voor te hoeven staan en, vanuit eigen regie, weer zicht te krijgen op nieuw perspectief.

Wij, de mensen van Cretio, kunnen de rol vervullen van: vertrouwenspersoon, zorgcoördinator, administrateur,  mentor, bewindvoerder, gevolmachtigde, regelaar, en (levens-)executeur. Wat we bieden is altijd maatwerk, toegesneden op uw situatie en specifieke behoeften.

www.cretio.nl

Bouman Uitvaartzorg

Het regelen van een uitvaart betekent dat er in een korte tijd veel beslissingen genomen moeten worden. Het overlijden van een dierbare zorgt voor veel emoties. Voor u is het belangrijk dat u professioneel wordt bijgestaan en dat u er niet alleen voor staat. Bouman Uitvaartzorg zorgt niet alleen dat alles naar wens geregeld wordt maar staat u ook persoonlijk bij. Voor ons is het belangrijk dat u zich op het gemak voelt. U kunt dan samen met onze medewerkers de juiste keuzes maken.

www.boumanuitvaartzorg.nl

Herinnering aan jou

Als nabestaande kan het fijn zijn de herinnering aan je partner, ouder, kind, broer/zus of vriend dichtbij te houden. Persoonlijke momenten vastleggen, in de vorm van een boek, zodat je er steeds even naar toe kan.

Met foto’s en tekst kun je een boek samenstellen zoals jij dat wenst. Liefdevolle herinneringen, belangrijke en bijzondere momenten… Onderwerpen die niet als digitale foto beschikbaar zijn zoals dierbare plekken, spullen, oude foto’s en documenten kunnen worden gefotografeerd/gescand en toegevoegd aan het boek. Tekst in de vorm van een verhaal, gedicht, anecdote etc. kan een warme aanvulling zijn. Het boek zal digitaal gedrukt worden.

Herinnering aan jou maakt herinneringsboeken, geeft workshops en begeleidt mensen bij het maken van een herinneringsboek.

www.herinnering-aan-jou.nl

Funerair spreker Desiree Brink

Jij deed ertoe,
ook nu nog!

Zij die ons voorgaan in het einde blijven ons in eerlijke, respectvolle en liefdevolle woorden nabij. Uit naam van de familie schrijf ik, Desiree Brink funerair spreker, het levensverhaal van hij of zij die wij moeten missen. Hierin houden we de eigenheid van de overledene vast.

Tijdens de afscheidsplechtigheid draag ik het In Memoriam voor, maar daarna kun je het zelf nog zo vaak ter hand nemen als je wilt. Stop je deze in jouw rugzakje voor het leven. Zo trekt onze dierbare dode onvergeten met ons verder. Je beseft als geen ander:

Jij deed ertoe,
ook nu nog!

Voor informatie kunt u mij gerust bellen op telefoonnummer: 06-43 177 521

Stichting Vier het Leven

Voor mensen die alleen komen te staan, zeker wanneer zij wat ouder zijn, is de drempel best hoog om weer eens iets leuks te gaan ondernemen. Veel ouderen verliezen zo gaandeweg het contact met anderen, met de maatschappij, met het leven. Stichting Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen. Dit doen we door ouderen persoonlijk, van deur tot deur, te begeleiden naar musea, film, concert- en theatervoorstellingen. Stichting Vier het Leven neemt de drempel weg die oudere mensen tegenhoudt om de deur uit te gaan.
“Door weer uit te gaan wordt je ondergedompeld in een andere belevingswereld die confronteert, verleidt, verrast en ontroert. Je ontmoet bekende en nieuwe mensen en voelt je weer even verbonden met het ‘echte’ leven.”

www.4hetleven.nl

Memorum Uitvaartzorg

Afscheid op eigen wijze…

U leeft op uw eigen manier, heeft uw persoonlijke ideeën, dromen en (levens- en geloofs-)overtuigingen. Het is dan toch vanzelfsprekend dat bij een overlijden het afscheid en de uitvaart ook een persoonlijke invulling krijgen?

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Het biedt troost als u afscheid kunt nemen op uw eigen wijze. Afscheid nemen, het kan maar één keer…

Vanuit Memorum verzorg ik persoonlijke uitvaarten op een manier die bij de overledene en de nabestaanden past. In de emotionele dagen tussen overlijden en de uitvaart zorg ik ervoor dat er tijd en rust is om zorgvuldig uw eigen keuzes te maken. U wordt betrokken bij elk onderdeel van het afscheid en u wordt ontzorgd waar u dat wenst.

Ook vóór overlijden kunt u vrijblijvend met mij in gesprek om uw wensen en ideeën te bespreken. Voor een persoonlijke kennismaking bent u natuurlijk van harte welkom in mijn stand op de inspiratiedag.

Mijn werkgebied omvat de provincies Groningen, Drenthe en Friesland.

Memorum Uitvaartzorg,

Sil van Hettema

06 50 25 80 85

www.memorum.nl

AR Video

U wilt als uitvaartverzorger de nabestaanden bijstaan bij een waardig afscheid. Een uitvaartreportage kan daarbij een uitstekend hulpmiddel zijn. Wie kwamen er ook alweer tijdens de condoleance? Hoe zagen de bloemen er uit? Wat zeiden de sprekers? Hoe klonk de muziek?

Allemaal zaken die in de emotie van het moment nauwelijks opgenomen worden. En wat te doen als er familie in het buitenland woont? Of in het ziekenhuis ligt? Als (klein)kinderen nog te klein zijn om het afscheid bewust mee te maken?

Een respectvolle videoreportage kan een belangrijk instrument zijn bij het verwerken van het verlies. AR Video heeft een uitstekende naam opgebouwd bij de vastlegging van het laatste afscheid.  Opnamen worden op ingetogen, respectvolle wijze gemaakt.

AR Video kan een waardevol element toevoegen aan uw uitvaartzorg.

www.terugkijkenopeenpassendafscheid.nl

De Kistemakker

Op ambachtelijke en creatieve wijze maakt Hindrik Ype de Vries uitvaartkisten en gedenktekens van puur hout. “Geborgen heen gaan net zo belangrijk als geborgen op aarde komen”.

De Kistemakker maakt het verschil tussen massaproductie en uniek werk. Graag wil hij weten, om wat voor persoon het gaat. “Hoe was hij, waar hield zij van”. Deze gegevens gebruikt hij bij het kiezen en het maken van de juiste kist. De meest uiteenlopende soorten hout liggen hier op de werktafel.

Want alles kan en alles mag. Prachtige ruige en brede schaaldelen, maar ook zacht en gladgeschuurd blank hout. De bekleding van katoen, jute, stro, bladeren, of een stofje naar wens.

Kisten van de Kistemakker zijn er voor elk budget. Info via 06-14825677 of  www.dekistemakker.nl

Achaat uitvaartverzorging

Zorg voor afscheid luistert nauw. Achaat uitvaartverzorging kan daarbij professioneel en betrokken ondersteunen. Samen met u zoeken we naar wat belangrijk is geweest in iemands leven en waar u uitdrukking aan wilt geven tijdens het afscheid. Woorden moeten zorgvuldig gekozen worden. Net als muziek en rituelen. Passend bij de overledene en bij hen die verder mogen gaan.

Onze aandacht is gericht op het verzorgen van een betrokken en persoonlijke uitvaart, met aandacht voor hen die achterblijven. Dit laatste komt mede tot uitdrukking in de activiteiten van het ‘Achaathuis‘, zoals het brengen van een bezoek voor een nagesprek, een ontmoetingsmiddag elke tweede zondag van de maand, rouw en verliesgroepen onder deskundige begeleiding, troostwandelingen en een jaarlijkse troostdag.

Achaat uitvaartverzorging is opgericht in 1995 en het team bestaat uit drie uitvaartverzorgsters, een administratief medewerkster, een vrijwilligster en een vrouwelijk draagstersteam.

www.achaat.nl

Café Naderhand

Je dierbare is overleden en je leven staat op zijn kop. Nog maar kort, soms al jaren. Hoe moet je nu verder??

Café Naderhand wil een ontmoetingsplek bieden aan nabestaanden in de stad Groningen en omstreken. Wij richten ons op nabestaanden die achterblijven na het verlies van hun partner of andere dierbare (familie of goede vriend)

Het doel is nabestaanden op een ongedwongen wijze met elkaar in contact te brengen op een maandelijks inloopcafé in Het Heerenhuis. En om gezamenlijke activiteiten te ontplooien, als daaraan behoefte is.

Iedere derde zondag van de maand. En eens per kwartaal hebben we een themamiddag. Voor nadere informatie: bekijk de website of bel ons op 050-3644813.

www.cafenaderhand.nl

Peter Dijkstra Uitvaartverzorging

Peter Dijkstra Uitvaartverzorging is een jonge, maar ervaren onderneming uit Wildervank. Samen met collega Lena Herbers, die tevens uitvaartspreekster is, is Peter Dijkstra de uitvaarverzorger die met u meedenkt. U kiest voor een persoonlijke uitvaart, helemaal zoals de overledene dat gewenst zou hebben. Traditioneel, intiem, rustiek, uitbundig, kleurrijk of zelfs feestelijk, maar altijd met respect. De kist, de rouwbrief, het vervoer, de locatie, de muziek en de sprekers: het mag anders, het kan anders, maar dat hoeft niet. De mogelijkheden zijn divers.

Peter en Lena zijn betrokken en integere uitvaartverzorgers die u vanaf het moment van overlijden tot op de dag van de uitvaart van begin tot einde terzijde staan. Uw wensen vooraf bespreken? U kunt zonder verdere verplichtingen een afspraak maken.

www.dijkstra-uitvaartverzorging.nl

Mijn Handreiking

*Begeleiding bij verlies, laatste levensfase, rouw
*Massage

Marjanne Leistra

“Zoveel staat stil – alles gaat door”

Een verlies meemaken is ingrijpend. Vaak lukt het mensen om een verlies te ‘verweven’ in hun leven, soms blijft het lastig. ‘Mijn leven staat op zijn kop’, of ‘Ik blijf steeds in hetzelfde kringetje ronddraaien’ zijn daarbij veel gehoorde uitspraken.

Mijn naam is Marjanne Leistra en met Mijn Handreiking begeleid ik mensen bij verlies, laatste levensfase en rouw.

Tevens geef ik massages. Als dat passend is, kan ik begeleiding en massage combineren. Dit kan zowel in mijn praktijk als bij u thuis. Iedereen die te maken heeft met een (naderend) verlies en/of gevoelens van rouw ervaart, kan bij mij terecht.

“Aandacht voor waar het om draait”

www.mijnhandreiking.nl

SNNZD

Wanneer een dierbare om het leven komt door zelfdoding, ontstaan er veel vragen en gevoelens. Nabestaanden raken verstrikt in het “waarom” en in gevoelens van onbegrip, schuld, boosheid en verlatenheid.

Er was geen afscheid…..en jij moet verder met je leven. Maar hoe?

Stichting Nabestaan Na Zelfdoding Drenthe organiseert voor nabestaanden ontmoetingsgroepen en individuele contacten. Door ontmoetingen met andere nabestaanden merk je dat je niet alleen staat.  Je vindt herkenning en begrip, want andere nabestaanden weten waarover je praat en voelen aan wat er in je omgaat.

Daarbij helpt het om van anderen te horen hoe zij met hun verlies omgaan. Het delen van ervaringen is helend voor jezelf en ook voor de ander.

www.snnzd.nl

Hemel-bed

Uitvaartkist Hemel-Bed is een eerbetoon aan het leven, het lichaam en de ziel; met de hand gemaakt, fairtrade, ecologisch en met respect voor mens en natuur. Schoonheid troost.
Hemel-Bed past dus heel goed bij Hillig Meer. De collectie bestaat uit kisten en draagbaren, voor groot en klein. (Op maat maken kan ook.)

Sociaal
Het Hemel-Bed wordt zoveel mogelijk gemaakt door mensen met een
beperking.

Ecologisch
Het Hemel-Bed is volledig ecologisch en gemaakt van A-kwaliteit populierenhout, met hoezen van zachte biologische en fairtrade katoen, gevuld met kapok en plantaardig gelooid leer voor de handgrepen.

Toekomst
Hemel-Bed kiest voor een zinvolle besteding van de toekomstige winst: het ondersteunen van projecten voor kwetsbare ouderen in Nederland of daarbuiten. Zoals bijvoorbeeld ‘Max maakt mogelijk’. Dit inspireert ons enorm!

www.hemel-bed.nl

Uitvaartzorg Brouwer

Ieder mens is anders, zo ook hun wensen en behoeftes, daarom is het belangrijk dat een uitvaart passend bij de overledene en nabestaanden wordt gevormd.

Wij staan open voor alle wensen; wilt u veel zelf doen? Wilt u alles of veel uit handen geven? Wij passen ons aan bij de wensen van de overledene (indien bij leven aangegeven) en van de betrokken nabestaanden. Wij kunnen u helpen door te adviseren over de mogelijkheden en te ondersteunen waar nodig.

Wij zijn in bezit van het “Keurmerk Persoonlijke Uitvaart”. De beoordeling wordt gedaan door de nabestaanden voor wie de uitvaartondernemer een uitvaart heeft mogen verzorgen. De beoordeling van nabestaanden is dus bepalend of de uitvaartondernemer het keurmerk mag blijven voeren.

www.uitvaartzorg-brouwer.nl

Wikkelgoed

Wikkelgoed ontwerpt en maakt lijkwaden, draagbaren en hemden die een overledene waardig omhullen. Speciaal voor die allerlaatste gelegenheid van het afscheid. Wikkelgoed gebruikt katoen, linnen, hennep en zijde. Dit textiel vergemakkelijkt toenadering en contact.

Daarnaast zijn het kwalitatief hoogwaardige stoffen, die biologisch en of biologisch afbreekbaar zijn. De draagbaren hebben –in tegenstelling tot een kist- een open karakter en zijn van hout of wilgentenen gemaakt. Het natuurlijke aspect en het zachte karakter van onze producten waarborgen een persoonlijke uitvaart in harmonie met de natuur. Op de inspiratiedag van Hillig Meer zijn wij te vinden met verschillende producten, zodat u echt kunt ervaren wat voor sfeer er met Wikkelgoed neergezet kan worden.

Met Wikkelgoed kies je voor een zachte uitvaart.

www.wikkelgoed.nl

Monuta Groningen

Overlijdt een dierbare, dan is het prettig dat iemand u bijstaat met warmte en begrip. Monuta Groningen snapt dit. Daarom geven wij samen met u invulling aan de uitvaart die past bij de wensen van de overledene en bij die van de betrokken naasten. Onze uitvaartverzorgers weten precies wat mogelijk is en bieden u daarbij alle ruimte om zelf invulling te geven aan de uitvaartplechtigheid. Door te luisteren naar ieders wens, zorgen wij voor een afscheidsdienst op maat en neemt u afscheid zoals u dat wilt.

Duurzame uitvaart

Bent u benieuwd naar milieuvriendelijke uitvaartmogelijkheden? Gaat u dan gerust in gesprek met een van onze uitvaartverzorgers. Samen kunnen wij een duurzame uitvaart mogelijk maken. Neemt u vrijblijvend contact op via telefoonnummer 050 – 542 59 62.

monuta-groningen.nl

Afscheidsfotografie Karin Hulst en Else Hultink

Eigenlijk worden haast alle momenten in ons leven vastgelegd op de foto. Maar hoe zit dat met een uitvaart? Het laatste afscheid van een dierbare wordt vaak met veel liefde en aandacht voorbereid. Maar wist u dat van deze dag 80% van alles aan de naasten voorbij gaat? Ze beleven alles vaak in een roes en dat is zeer begrijpelijk.

Het is fijn dat er steeds meer mensen zich bewust zijn dat het belangrijk is om foto’s te laten maken. Het wordt gelukkig ook steeds gewoner. En waarom ook niet? Wist u dat dergelijke foto’s van grote waarde zijn bij de rouwverwerking? En zeker ook voor kinderen die te jong zijn om alles wat er gebeurt te begrijpen en onthouden.

Karin & Else