Inspiratiedag zondag 21 mei 2017

U bezoekt een pagina over de Inspiratiedag van 2017, in 2018 wordt de Inspiratiedag op 27 mei gehouden.

De jaarlijkse Inspiratiedag van Hillig Meer wordt in 2017 gehouden op zondag 21 mei van 11:00 uur tot 17:00 uur. Tijdens die dag organiseren we meerdere rondleidingen en natuurwandelingen. Bovendien kunnen bezoekers zich informeren over natuurlijk begraven en alles wat daarbij komt kijken. Op de informatiemarkt komen verschillende organisaties zich presenteren. Zo waren er in voorgaande jaren leveranciers van natuurlijke uitvaartkisten te vinden, maar ook stichtingen voor hulp bij rouw na verlies. Bekijk het volledige programma.

Aandacht voor wat groeit en bloeit

Leeuwenbekje

Het thema van de Inspiratiedag is dit jaar ‘Flora’. Op Hillig Meer is een rituele plantentuin ingericht waar een grote verzameling kruiden, struiken en andere planten zijn te vinden die in de loop der eeuwen een rol hebben gespeeld rondom het overlijden. Op 21 mei geeft Dorilea Fonville, die samen met Annetje de tuin samenstelde, een rondleiding door de tuin. Studenten van MBO Groen uit Assen en Groningen stellen speciaal voor deze dag rouwbloemstukken samen, die gemaakt zijn van wilde bloemen en planten uit de natuur. Dit is onderdeel van een breder lesprogramma, waarbij de studenten ook Hillig Meer bezoeken om meer te leren over het gebruik van natuurlijke materialen. Tijdens de natuurwandeling vertelt onze boswachter de deelnemers over duurzame bosbouw. Maar er is ook aandacht voor de fauna op Heidehof; onze vrijwilliger Jan de Vries laat mensen de vogels in het bos horen en hopelijk ook zien.

Uitvaartverzorgers op de Informatiemarkt

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met het voorbereiden van hun uitvaart. Een belangrijke rol daarin is weggelegd voor de uitvaartverzorger. Het is belangrijk dat u daarin iemand kiest die bij u en uw nabestaanden past. Op de Inspiratiedag heeft u de gelegenheid om meerdere uitvaartverzorgers te ontmoeten en eventueel een afspraak te maken voor een voorgesprek.