Vrijwilligers gezocht

Naast vrijwilligers die worden ingezet op Natuurbegraafplaats Hillig Meer zijn wij op dit moment op zoek naar vrijwilligers die, onder leiding van Annetje Braat, boswerkzaamheden gaan uitvoeren op Landgoed Heidehof en incidenteel op de natuurbegraafplaats. Het betreft seizoensgebonden vrijwilligerswerk voor onder andere het opschonen en opruimen van de paden (maart – november).

Hillig Meer hecht grote waarde aan haar betrokken en intrinsiek gemotiveerde vrijwilligers. Hun waardevolle, onmisbare en tomeloze inzet wordt zeer gewaardeerd. Ze horen ieder op hun eigen wijze bij Hillig Meer en vinden het fijn om bij de Natuurbegraafplaats betrokken te zijn.

Mensen die op Hillig Meer afscheid hebben genomen van een dierbare, blijven zich vaak verbonden voelen met de natuurbegraafplaats. We merken dat zij verdieping in die verbinding zoeken en graag anderen willen helpen en steunen. Ook van mensen, die zelf op Hillig Meer een plek hebben gereserveerd, horen we dat ze het fijn vinden om bij de natuurbegraafplaats betrokken te zijn.

Onze teamleden krijgen dan ook geregeld de vraag of het mogelijk is om op één of andere manier actief te zijn op Hillig Meer, bijvoorbeeld door te helpen tijdens een uitvaart, door een grafbezoek per e-car mogelijk te maken of door mee te helpen op speciale dagen zoals de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden. Dat kan, want we zoeken extra vrijwillige handen om ons team te ondersteunen.

Bent u die lieve, vrijwillige duizendpoot? Dan nodigen wij u van harte uit om te reageren op deze oproep. Uw onmisbare, vrijwillige inzet stellen we zeer op prijs. Tijdens de werkzaamheden bent u onderdeel van het team van Hillig Meer en wordt u op deskundige wijze begeleid.

Overweegt u al een tijdje om vrijwilliger te worden? Neemt u dan contact met ons op via 0592-260 944.  Natuurlijk kunt u ook een e-mail sturen naar info@hilligmeer.nl.

Wilt u eerst de motivatie en belevenissen van twee van onze vrijwilligers lezen? Dat kan, Jan en Anneke vertellen er graag over.

Wie weet tot ziens als vrijwilliger op Hillig Meer.

 

Geplaatst in Hillig Meer