Nieuw ontvangsthuis

Ontwikkelingen nieuw ontvangsthuis Hillig Meer

Aan het eind van dit jaar verwachten we dat het nieuwe ontvangsthuis op Hillig Meer, aan de andere kant van de Provincialeweg, gereed is om onze eerste bezoekers te ontvangen. Tijdens de inspiratiedag van 9 juni vertellen we op de locatie van het nieuwe ontvangsthuis graag meer.

Duurzaam ontwerp

Het ontwerp van het nieuwe ontvangsthuis is zorgvuldig gekozen. We kiezen voor duurzame materialen en energie-efficiënte oplossingen, zodat we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Het gebouw levert 90% CO2-reductie op ten opzichte van traditioneel bouwen. Elders op het landgoed geplaatste zonnepanelen zorgen voor groene energie.

Ontwikkelingen nieuwe ontvangsthuis

Het nieuwe ontvangsthuis laten we zoveel mogelijk opgaan in de natuur. Om dat te kunnen bereiken, is het gebouw vervaardigd uit natuurlijke materialen. Er is gekozen voor een eenvoudige basisvorm die bekleed is met niet meer dan hout en glas om de natuur te spiegelen en het natuurlijk karakter te versterken. Het gebouw zal geplaatst worden op een betonnen voet waar ook het Vogelhuis een plek krijgt.

De beleving van de natuur staat hier centraal. We beleven niet van binnen naar buiten, maar van buiten naar binnen. Zodat de natuur ons troost biedt en rust geeft, zoals wij dat gewend zijn.

Verbinding

Door de nieuwe locatie van het ontvangsthuis en bijbehorende parkeerplaats is er geen oversteek van de Provincialeweg meer nodig. We blijven ervoor zorgen dat families en vrienden in alle rust kunnen samenkomen om hun dierbare te herdenken en los te laten. De plek zal dienen als troost, verbinding en reflectie, te midden van de prachtige natuurlijke omgeving van onze natuurbegraafplaats.

 

Geplaatst in Hillig Meer