Hillig Meer ondersteunt ‘Terugkeer naar Gaia’

poster GAIA 2014 VOOR DOCkleinerStichting Walkyre’s Echo’s organiseert ook dit jaar weer een multimediaal belevingstheater op een prachtige locatie in de natuur van Eext. Dit jaar wordt het stuk ‘Terugkeer naar Gaia’ opgevoerd. Natuurbegraafplaats Hillig Meer ondersteunt deze productie door het leveren van hout waar door het Groningse Novo onder andere de decorstukken uit gemaakt worden.

Het hout dat de natuurbegraafplaats aan de stichting levert is FSC gecertificeerd en afkomstig uit de bossen van Landgoed Heidehof, waar Hillig Meer deel van uitmaakt. Beheerder Bert Speulman van Hillig Meer licht toe: ‘We dragen graag ons steentje bij aan het succes van deze bijzondere voorstelling. Wat wij met ‘Terugkeer naar Gaia’ gemeenschappelijk hebben, is het grote belang dat we hechten aan het behoud en de bescherming van de natuur. Hier in de regio, maar ook daarbuiten. We vinden het bijzonder dat we met ons eigen op duurzame wijze gewonnen hout kunnen helpen om het publiek ook dit jaar weer van dit mooie initiatief in onze Drentse regio te kunnen laten genieten.’ Er bestaat al langer een relatie tussen Hillig Meer en Walkyre. Tijdens de officiële opening van Hillig Meer werd onder regie van Geke Hoogstins een klassieke Drentse Sage opgevoerd op de natuurbegraafplaats.

Terugkeer naar Gaia is een theateravond waarin de evolutie van mensheid en aarde van oerknal tot in het heden beleefd wordt. Duurzaamheid, verbinding, kind en kansen voor de toekomst zijn de essentiële thema’s die als rode draad door de voorstelling heen lopen. De voorstelling is het vervolg op ‘Walkyre’s Echo’s’, dat in 2011 ruim 4.000 bezoekers een onvergetelijke avond bezorgde. Meer informatie leest u op de site van de stichting Walkyre.

Geplaatst in Alle berichten