Standhouders

Onderdeel van de Inspiratiedag op 27 mei 2018 is de Informatiemarkt Groene Uitvaart. Hier kunt u zich laten informeren en inspireren over alle aspecten van de uitvaart. Hieronder vindt u een overzicht van de deelnemende organisatie.

Hart van hout

Arnaldo Lopez maakte het eerste hart voor zijn levenloos geboren zoon Silvan. Hij maakt de harten allemaal met de hand met veel liefde, toewijding en respect. Anders dan mandjes of standaard kistjes is de vorm alleen al symbool van liefde voor het kindje. De kistjes nodigen uit ze vast te houden en te strelen. De binnenkant is zacht bekleed met ongebleekt katoen. Het kussentje is gevuld met gekaarde wol en de dekentjes zijn er in diverse kleuren en design’s katoen met molton, gemaakt door mijn vrouw Irene.

“Elk hart is voor mij bijzonder en ik weet dat dat voor de ouders van een overleden kindje ook zo is. Ik hoop met m’n harten te vroeg overleden kindjes van miskraam tot voldragen een zacht, liefdevol en waardig afscheid te geven en de ouders een klein beetje troost te bieden.”

Herinnering aan jou

Als nabestaande kan het fijn zijn de herinnering aan je dierbare dichtbij te houden.
Persoonlijke momenten vastleggen, in de vorm van een boek, zodat je er steeds even naar toe kunt.
Herinnering aan jou ontwerpt herinneringsboeken, geeft workshops en begeleidt mensen bij het zelf maken van een herinneringsboek. Luisteren naar iemands verhaal en het vertalen in een visuele herinnering, dat is wat ik graag doe.
Met foto’s, tekst en documenten kun je een boek samenstellen zoals jij dat wenst.
Liefdevolle herinneringen, belangrijke en bijzondere momenten. Onderwerpen die niet als digitale foto beschikbaar zijn kunnen worden gefotografeerd/gescand. Het boek zal digitaal gedrukt worden.
www.herinnering-aan-jou.nl

AR Video

U wilt als uitvaartverzorger de nabestaanden bijstaan bij een waardig afscheid. Een uitvaartreportage kan daarbij een uitstekend hulpmiddel zijn. Wie kwamen er ook alweer tijdens de condoleance? Hoe zagen de bloemen er uit? Wat zeiden de sprekers? Hoe klonk de muziek?

Allemaal zaken die in de emotie van het moment nauwelijks opgenomen worden. En wat te doen als er familie in het buitenland woont? Of in het ziekenhuis ligt? Als (klein)kinderen nog te klein zijn om het afscheid bewust mee te maken?

Een respectvolle videoreportage kan een belangrijk instrument zijn bij het verwerken van het verlies. AR Video heeft een uitstekende naam opgebouwd bij de vastlegging van het laatste afscheid.  Opnamen worden op ingetogen, respectvolle wijze gemaakt.

AR Video kan een waardevol element toevoegen aan uw uitvaartzorg.

www.terugkijkenopeenpassendafscheid.nl

Afscheidsfotografie Karin Hulst en Else Hultink

Eigenlijk worden haast alle momenten in ons leven vastgelegd op de foto. Maar hoe zit dat met een uitvaart? Het laatste afscheid van een dierbare wordt vaak met veel liefde en aandacht voorbereid. Maar wist u dat van deze dag 80% van alles aan de naasten voorbij gaat? Ze beleven alles vaak in een roes en dat is zeer begrijpelijk.

Het is fijn dat er steeds meer mensen zich bewust zijn dat het belangrijk is om foto’s te laten maken. Het wordt gelukkig ook steeds gewoner. En waarom ook niet? Wist u dat dergelijke foto’s van grote waarde zijn bij de rouwverwerking? En zeker ook voor kinderen die te jong zijn om alles wat er gebeurt te begrijpen en onthouden.

Karin & Else

Stichting Vier het Leven

De draad weer oppakken als u alleen komt te staan valt niet altijd mee en de drempel om uit te gaan is dan hoog. En wat als u liever niet in het donker rijdt, geen vervoer heeft, digitaal kaartjes bestellen een probleem is of een ondersteunende arm nodig heeft om nog iets te ondernemen?

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten van deur-tot-deur voor senioren. Alles is voor u geregeld om zorgeloos te genieten. U wordt thuis opgehaald en begeleid door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaat u naar theater, museum, film of concert bij u in de buurt. Onze arrangementen zijn inclusief entree, gereserveerde plaats, consumpties, vervoer en bespreekkosten. Voor informatie: 035-5245156 of www.4hetleven.nl

Draagbaar

‘Met de DraagBaar, een natuurlijke omhelzing, biedt Atelier Miek een natuurlijk alternatief voor de kist. De DraagBaar is een opbaarplank van massief hout die in vijf maten en diverse inlandse houtsoorten zoals Beuk, Eik, Iep leverbaar is. De overledene ligt op de opbaarplank, gehuld in een wade van natuurlijk materiaal van katoen, linnen, wol of zijde. Dankzij de DraagBaar blijft de overledene dichtbij de nabestaanden. Zij kunnen zo hun overleden dierbare, wanneer ze dat willen, heel makkelijk omhelzen en aanraken.De overledene kan gehuld in de wade, op de DraagBaar begraven of gecremeerd worden.

De DraagBaar, een natuurlijke omhelzing van Essenhout, is een unieke opbaarplank, vervaardigd met houten pennen, met handgrepen van (scheeps)touw.
Het touw is geregen door de gaten en is daarmee naar wens te gebruiken voor vier of zes dragers. Deze DraagBaar is onbehandeld en is geschikt voor natuurbegraven.’

GreenCoffins

Met haar collectie handgemaakte graf-en crematiemanden biedt GreenCoffins een Fair Trade, vriendelijk ogend en milieu verantwoord (duurzaam) alternatief voor de doodskist.

De 3 P’s van duurzaamheid.

People: Onze producten dragen bij aan een duurzame ontwikkeling van mensen in enkele kansarme regio’s in Zuid-Oost Azië.

Planet: De gebruikte gewassen worden ecologisch verantwoord gekweekt en zijn zichzelf vernieuwend.

Omdat er aan de uitvaartmanden geen voor het milieu schadelijke stoffen zoals spijkers, schroeven etc. worden toegevoegd blijven ze volledig biologisch afbreekbaar.

Transport gaat conform de milieuregels van de WFTO. Deze regels zorgen voor een acceptabele CO2 uitstoot waardoor Fair Trade productie in derde wereldlanden mogelijk wordt.

Profit: Ook hanteert het WFTO strenge regels omtrent eerlijke prijzen.

Landgoed Heidehof

Hillig Meer is gelegen op Landgoed Heidehof. Een landgoed met grote aandacht voor de natuur.

We hechten groot belang aan een goede relatie tussen mens en natuur en dragen bij aan hogere maatschappelijke en politieke waardering van natuur. Wij besteden elke dag veel zorg en aandacht aan behoud en beheer van natuur en streven ernaar om nieuwe natuur te blijven creëren, onder andere door behoud en terugkeer van oorspronkelijke flora en fauna.

Maar het is vooral nodig dat bos en natuur de rust en het respect ondervindt van de mens om het levensritme in de natuur te kunnen ervaren. Heidehof vindt dat ze hierin een missie heeft. Dit zijn de mission statements van het landgoed:

  • verhoging natuurkwaliteit van het landgoed en andere natuurgebieden
  • reïntegratie relatie mens en natuur
  • streven naar hogere maatschappelijke en politieke waardering van natuur (intrinsieke en economische waarde)

Flare Uitvaartverzorging

Steeds meer mensen gaan bewust om met de manier waarop ze leven en ook de manier waarop ze afscheid nemen van het leven. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een natuurbegraafplaats.
Flare, wat lichtpunt aan de hemel betekent, is bewust een onafhankelijke uitvaartonderneming.
Omdat het bij het afscheid nemen van het leven gaat om respect. Voor het leven en voor elkaar.
Saskia Geerts is uitvaartbegeleider met een natuurlijke en ongedwongen manier van doen.
Zij staat graag even samen met u stil. Om bewuste keuzes te maken. Want in een periode waarin er veel emoties zijn heeft u belang bij iemand die niet alleen haar hoofd maar ook haar hart laat spreken.

Stichting Nabestaan Na Zelfdoding Drenthe

Wanneer een dierbare om het leven komt door zelfdoding, ontstaan er veel vragen en gevoelens. Nabestaanden raken verstrikt in het “waarom” en in gevoelens van onbegrip, schuld, boosheid en verlatenheid.

Er was geen afscheid…..en jij moet verder met je leven. Maar hoe?

Stichting Nabestaan Na Zelfdoding Drenthe organiseert voor nabestaanden ontmoetingsgroepen en individuele contacten. Door ontmoetingen met andere nabestaanden merk je dat je niet alleen staat.

Je vindt herkenning en begrip, want andere nabestaanden weten waarover je praat en voelen aan wat er in je omgaat.

Daarbij helpt het om van anderen te horen hoe zij met hun verlies omgaan.

Het delen van ervaringen is helend voor jezelf en ook voor de ander.

Zie ook www.snnzd.nl

Henk Boerland Ecologische gevlochten uitvaartmanden

Vol trots presenteren wij u een geheel nieuwe lijn ecologische uitvaartkisten naast onze bestaande collectie. Alle kisten zijn goedgekeurd door LVC en VTU, waardoor deze geschikt zijn voor zowel crematie als begraven. De codes die beginnen met FT zijn geschikt voor natuurbegraafplaatsen.

Al onze kisten zijn geproduceerd en ontwikkeld in eigen beheer en hebben dan ook de gegarandeerde kwaliteit die u van ons mag verwachten. Al sinds 1996 doen wij geen enkele concessie op kwaliteit en degelijkheid.

Imker Harm Veenhuis

De uit Gieten afkomstige Harm Veenhuis is al jaren verbonden aan Heidehof. Elk jaar weer laat hij zijn bijenvolken vliegen over de heide en door het bos. Het levert echte Drentse honing op die door de liefhebbers zeer gewaardeerd wordt.

Op de Inspiratiedag vertelt Harm over het belang van biodiversiteit en hij laat in een speciale kast zijn bijen zien aan het publiek.

De Hofstee Coaching

Jij bent uniek. Jouw rouw is uniek. Je bent geboren en getogen in deze wereld, en hebt
door opvoeding en ervaringen jouw houding in de wereld geleerd. Zo sta jij in de wereld,
in je werk, zo hou jij van mensen. Je ouders, vrienden, je partner, en je kinderen.
Ziekte, verwachtingen die niet uitkomen, dood: je krijgt te maken met verlies.

Wat nu?
Verdriet en verlies, rouw, vragen om het aangaan van het verlies, vragen om een actieve
houding. Vragen om het opnieuw leren van de wereld. Door het verdriet heen
opnieuw leren leven vanuit de overtuiging dat de dood wel een leven beëindigd maar niet
de liefde.
Als coach help ik je jouw veranderde wereld aan te kijken. Jouw verdriet aan te gaan.
Kan ik je laten zien welke patronen grote invloed hebben op jou gedrag. Wat verlies met
jou doet. En jij met het verlies.

home

Monuta

Overlijdt een dierbare, dan wilt u graag dat iemand u bij staat met
warmte en begrip. Monuta snapt dit. Daarom geven wij samen met u
invulling aan de uitvaart die past bij de wensen van de overledene en bij
die van de betrokken naasten. Onze uitvaartverzorgers weten precies
wat mogelijk is en bieden daarbij alle ruimte om zelf invulling te geven
aan de uitvaartplechtigheid. Door te luisteren naar ieders wens, zorgen
wij voor een afscheidsdienst op maat en neemt u afscheid zoals u dat
wilt.

Kirsten Boerema Uitvaarverzorging

Samen maken we het afscheid persoonlijk
Een persoonlijke uitvaart helpt bij het verwerkingsproces na een overlijden. Een mooi en passend afscheid brengt mensen samen. Kirsten Boerema Uitvaartverzorging kan u helpen om een persoonlijke en herkenbare uitvaart te verzorgen. Ik ondersteun u wanneer een dierbare is overleden of wanneer u alvast voor uzelf wilt vastleggen hoe uw afscheid eruit komt te zien.
We nemen de tijd om in alle rust te praten over hoe het afscheid er uit kan komen te zien. We nemen de wensen en mogelijkheden door en zorgen samen voor een warme en persoonlijke uitvaart waar u met een goed gevoel op terug kunt kijken.
Ik zie en spreek u graag tijdens de inspiratiedag op natuurbegraafplaats Hillig Meer.

De Kistemakker

Op ambachtelijke en creatieve wijze maakt Hindrik Ype de Vries uitvaartkisten en gedenktekens van puur hout. “Geborgen heen gaan net zo belangrijk als geborgen op aarde komen”.

De Kistemakker maakt het verschil tussen massaproductie en uniek werk. Graag wil hij weten, om wat voor persoon het gaat. “Hoe was hij, waar hield zij van”. Deze gegevens gebruikt hij bij het kiezen en het maken van de juiste kist. De meest uiteenlopende soorten hout liggen hier op de werktafel.

Want alles kan en alles mag. Prachtige ruige en brede schaaldelen, maar ook zacht en gladgeschuurd blank hout. De bekleding van katoen, jute, stro, bladeren, of een stofje naar wens.

Kisten van de Kistemakker zijn er voor elk budget. Info via 06-14825677 of  www.dekistemakker.nl

La Vida uitvaartbegeleiding

Op het moment van overlijden staat de wereld even stil. Een stilte die het verlies voelbaar maakt, maar een ook stilte die het begin is van iets nieuws.

Mijn uitgangspunt bij het begeleiden van een uitvaart is recht doen aan de overledene, een spiegel van het leven creëren. Maar ik kijk ook naar wat de nabestaanden nodig hebben om goed afscheid te kunnen nemen.

In de intense week van afscheid nemen bied ik u:

  • Tijd om over uw keuzes na te denken.
  • Aandacht, want dat wat aandacht krijgt, groeit, zo kan er een mooie herinnering ontstaan.
  • Luisteren, door te luisteren en door mijn empatisch vermogen kan ik uw wensen vertalen in een persoonlijke uitvaart.
  • Kennis van zaken, de mogelijkheden zijn eindeloos.
  • Liefdevol, met mijn sterke en lieve karakter zorg ik samen met u voor een persoonlijke uitvaart.

De begeleiding van een uitvaart is een eervolle taak. Ik sta u graag bij in deze kwetsbare periode ongeacht waar u bent verzekerd.

La Vida uitvaartbegeleiding
Margriet Hassing-Geerts

Memorum Uitvaartzorg

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Het biedt troost als u afscheid kunt nemen op uw eigen wijze.

U leeft op uw eigen manier, heeft uw persoonlijke ideeën, dromen en (levens- en geloofs-)overtuigingen. Het is dan toch vanzelfsprekend dat bij een overlijden het afscheid en de uitvaart ook een persoonlijke invulling krijgen.

Vanuit Memorum verzorg ik persoonlijke uitvaarten op een manier die bij de overledene en nabestaanden past. In deze emotionele dagen tussen overlijden en de uitvaart zorg ik ervoor dat u de tijd krijgt om zorgvuldig uw eigen keuzes te maken. U wordt betrokken bij elk onderdeel van het afscheid en u wordt ontzorgd waar u dat wenst. Ook is er aandacht en ruimte voor uw emoties. En u hoeft niet alles op de eerste dag van het overlijden te beslissen.

Lotus uitvaartverzorging en -begeleiding

Wij zijn:
Open ten opzichte van wat de dood zou kunnen zijn en welke visie daarover is,
open voor een steeds weer nieuwe situatie waarin we komen,
open naar alle betrokkenen.

Wij luisteren, stemmen af, geven suggesties, nemen de tijd die nodig is.

Soms helpen we mensen over drempels, die vaak door onwetendheid of angst van anderen ontstaan kunnen zijn.
We horen regelmatig terug dat die drempel (angst) daarna weg is.

We zijn voorstander van contact vooraf, zodat er gekeken kan worden of wij de juiste personen zijn in een zo belangrijk proces.

Koester

Vilt is een warm, zacht aanvoelend materiaal, veel mensen willen dat aanraken, en met het aanraken van de lijkwade raak je ook de overledene  aan.

En ook het sluiten van een lijkwade is een zacht natuurlijke handeling alsof je iemand toedekt met een warme zachte deken.

Mijn lijkwaden maak ik van diverse Nederlandse  wolsoorten in hun natuurlijke kleurscharkeringen. De schapen lopen als natuurbegrazers in verschillende natuurgebieden van Nederland of bij hobbyboeren.  Verder gebruik  ik natuurlijke vezels zoals ramie, bamboe, vlas en linnen.  Ik heb verschillende lijkwaden op voorraad maar ik kan ook in overleg een  persoonlijk ontwerp maken en deze uitvoeren. Naast diverse wollen lijkwaden heb ik ook een lijkwade gemaakt van biologisch Europees linnen en hennep in mijn assortiment.

Dichter Renee Luth

Renée Luth is dichter, docent, filmmaker en fotograaf. Ze schreef haar debuutbundel Pingpongtong haar tweede bundel heet Preparaat (2016). Ze stond op verschillende (literaire) podia waaronder Dichters in de Prinsentuin. Daarnaast stond haar werk op Mr. Motley, kunstbeeld etc en was de fotoserie Interbellum te bewonderen in museum Belvedere. Haar eerste documentaire was genomineerd voor de beste documentaire bij het IFFRig.