Maokt deur ous Evert – Win zo’n stoer vogelhuisje!

Met vogels in de tuin is het nooit saai. Ze twitteren en flirten, kwetteren en zingen en ze jagen elkaar ook wel eens de tuin uit. Insecten, zaden en noten, een kom vers water en een vogelhuisje trekken vogels naar uw tuin. Evert Mulder, een van onze bosbeheerders, maakt van restplanken stoere vogelhuisjes. Hij geeft er vijf weg.

Natuurlijk gebruiken vogels de huisjes in het voorjaar. Dan bekleden ze de bodem met mos, blaadjes, veertjes en alles wat voorhanden is om de kraamkamer zacht en warm te maken. Want dat is het vogelhuisje dan: de plek om eieren te leggen, veilig uit te broeden en het kroost vliegklaar op te voeden.
Als de jongen zijn uitgevlogen, blijft het nest meestal leeg. Dat is een mooi moment om het huisje schoon te maken. Dan kan de familie eventueel een tweede legsel starten. Of ze gebruiken het huisje om te schuilen of te vluchten. Naarmate de herfst nadert, gebeurt dat vaker. En in de winter is het weer huizen kijken en knokken om er een te bemachtigen voor het nieuwe voorjaar.

Wilt u zo’n stoer vogelhuisje in uw tuin? De vogelhuisjes met een gat aan de voorkant zijn voor koolmezen en voor pimpelmees families. Boomkruipers en boomklevers hebben hun voordeur aan de zijkant. Evert Mulder maakt voor iedere familie een huis op maat. Van oude planken, want weggooien is zundt. Zijn vijf mooiste vogelhuisjes geven we weg.
Maokt deur ous Evert.

Als u een van de vogelhuisjes wilt winnen, vragen wij u: wie is uw favoriete vogel? Stuur ons vóór 26 oktober 2020 een foto of een tekening en beschrijf waarom deze vogel uw favoriet is. Vijf inzendingen belonen we met een Maokt deur ous Evert-vogelhuis. De winnaars krijgen van ons bericht en kunnen hun vogelhuis ophalen bij het ontvangsthuis.

NB Door deel te nemen en een foto of tekening en omschrijvingen in te sturen, geeft u ons toestemming uw inzending te publiceren.

 

Geplaatst in Alle berichten, Hillig Meer, Inspiratie, Medewerkers aan het woord, NatuurTagged , ,