Natuurlijke kleding

Welke kleding kan ik gebruiken voor een natuurbegrafenis? Waar moet een lijkwade aan voldoen?

Kleding
Kleding op de informatiemiddag duurzame materialen.

Op Hillig Meer worden voor een laatste afscheid alleen natuurlijke materialen gebruikt die makkelijk weer door de natuur kunnen worden opgenomen.

Zo is kleding bij voorkeur gemaakt van ongeverfde linnen of katoen. Ook (ruwe) zijde, wol, hennep, bamboe zijn mogelijk. Ongebleekt en ongeverfd, of gekleurd met natuurlijke verfstoffen. Als u een duurzame productie van de stoffen belangrijk vindt, dan is linnen vaak een goede keuze.

In elk geval vragen we u geen synthetische kleding en vooral geen panty’s te gebruiken. Houdt u ook rekening met ritsen, knopen en klittenband: zo min mogelijk.

Uiteraard hoeft u niet nieuwe kleding aan te schaffen. Het minst belastend voor het milieu is het om kleding te gebruiken die al gedragen is en voldoet aan bovenstaande richtlijnen. Er zijn tegenwoordig gelukkig steeds meer winkels waar natuurvriendelijke en modieuze kleding te koop is.

We kunnen u onze milieuvriendelijke richtlijnen sturen indien u meer informatie wenst. Neem hiervoor contact met ons op via 0592 260944 of info@hilligmeer.nl.