Tien jaar Hillig Meer

Het jaar 2023 wordt een wel heel bijzonder jaar voor onze mooie Natuurbegraafplaats. Hillig Meer bestaat tien jaar. Dat zijn veertig seizoenen vol mooie, lieve, bijzondere, aandoenlijke momenten aan verhalen. Deze willen we u bezoekers, nabestaanden, wandelaars en vrienden en bekenden van Hillig meer niet onthouden. Daarom gaan we aan het einde van dit jaar dit jaar een bundel uitgeven met daarin verhalen, gedichten en warme momenten uit tien jaar Hillig Meer, vandaar deze oproep.

Heeft u een mooi persoonlijk verhaal en zou u deze ervaring aan papier willen toevertrouwen? Uiteraard mag dat anoniem of met een gefingeerde naam, indien u dat wenst.

Alles is een verhaal

Mailt u uw bijzondere verhaal, anekdote of gedicht naar karinrixt@hilligmeer.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen om te kijken of we uw persoonlijke verhaal ook in de bundel kunnen plaatsen. Het inleveren van de verhalen kan tot uiterlijk 27 maart. Mochten er nu honderden verhalen in ons postvak terechtkomen en we maximaal veertig kunnen bundelen, dan verschijnen de overige verhalen – in het kader van het jubileumjaar – twee keer per maand als extraatje op onze website.

Boek

Over verhalen gesproken: kent u het verhaal van Dolf van der Weij en Annetje Braat? Zij zijn de oprichters van natuurbegraafplaats Hillig Meer. Auteur Anita Pepping voerde gesprekken met Dolf en Annetje en heeft aan de hand daarvan hun levensverhaal opgeschreven, van hun jeugd in Indonesië tot de verhuizing naar Landgoed Heidehof. Deze biografie beschrijft hun liefde voor de natuur en voor elkaar. Tegelijkertijd presenteert deze uitgave de historie van Stichting Heidehof en van de natuurbegraafplaats.

Ontstaan

Liefst drie keer kwamen Dolf en Annetje met het landgoed in aanraking. Dat maakte hen nieuwsgierig. Ze bezochten het gebied en besloten dat ze zich graag wilden inzetten voor het behoud van dit stuk natuur. Na enige jaren ontstond het idee voor de natuurbegraafplaats. Het boek geeft een mooi inkijkje in het ontstaan van het eerste team van Stichting Heidehof en beschrijft ook de eerste jaren van de natuurbegraafplaats.

Het verhaal van Dolf en Annetje is te koop bij Hillig Meer. Bij interesse kunt u ons mailen of telefonisch contact met ons opnemen, en natuurlijk kunt u ook langskomen om het boek aan te schaffen. Volgt u deze website ook voor meer verhalen, nieuws, actualiteiten en vooral onze agenda.

 

 

Geplaatst in Hillig Meer