Terugblik jubileum

Terugblik jubileumwandeling

We kijken terug op een prachtige en, in alle opzichten, warme jubileumdag van afgelopen 9 september. Na een terugblik op 10 jaar Hillig Meer en het aanbieden van de verhalenbundel ‘Het Verhalenbos, tien jaar Hillig Meer’ aan de grondleggers, Dolf van der Weij en Annetje Braat, konden belangstellenden de jubileumwandeling maken met onderweg verrassende acts: van indrukwekkende steltlopers tot een lezing over de pingoruïnes en van danseressen tot het voordragen van een verhaal uit de verhalenbundel.

10 Jaar Hillig Meer

In 2012 startten Dolf en Annetje vanuit hun passie voor mens en natuur Natuurbegraafplaats Hillig Meer. Natuurbegraafplaats Hillig Meer maakt deel uit van Landgoed Heidehof en is met 53 hectare de grootste natuurbegraafplaats van Nederland. Hillig Meer is een bijzonder oude begraafplaats. Het kent een rijke geschiedenis van rituelen en begraven en heeft waarschijnlijk een van de oudste graftradities van Nederland. Vijfduizend jaar geleden moet deze plek al gebruikt zijn als begraafplaats; de zeven grafheuvels op het terrein uit die tijd bewijzen dat.

Jubileum vieren

Over het woord ‘vieren’ hebben we lang na moeten denken. Want iets vieren lijkt niet te stroken met wat we op Hillig Meer bieden: een laatste, eeuwigdurende rustplaats. Midden in de natuur, in een graf dat opgaat in de natuur. Maar wat vieren we dan wel? We vieren dat we dit al meer dan tien jaar aan vele mensen kunnen bieden. Dat nabestaanden in ons natuurgebied wandelen, herdenken, los mogen laten en ruimte kunnen geven aan rouw en verdriet. Met dit in ons achterhoofd hebben we afgelopen 9 september het 10-jarig jubileum van Hillig Meer gevierd. We kijken terug op een bijzonder jubileumdag en willen alle aanwezigen, collega’s en vrijwilligers bedanken. We hebben er een onvergetelijke en inspirerende dag van gemaakt.

7 Oktober | Gedenkdag

Tijdens de gedenkdag van dit jaar hebben we nabestaanden ontvangen die in de afgelopen jaren iemand hebben moeten loslaten op Hillig Meer. Er is een gezamenlijk, groots boeket gemaakt van meegebrachte bloemen, er werden kaarsjes aangestoken in het ontvangsthuis en iedereen heeft de mogelijkheid gekregen woorden op een ‘fluisteren in de wind-kaartje’ te schrijven. Deze kaartjes zijn opgehangen bij het ontvangsthuis en fluisteren nog altijd in de wind.

Fluisteren in de wind

 

Geplaatst in Activiteiten