Fotostel – Kristel Dallinga

Laten we wel of geen foto’s maken op de dag van afscheid?

Met enige regelmaat wordt mij gevraagd waarom ik het allerliefst rondom een uitvaart fotografeer, daar word je toch alleen maar verdrietig van? Verdrietig ben ik lang niet altijd. Geraakt word ik vaak, maar dat weerhoud me niet, juist niet.
Het laten fotograferen van een uitvaart is voor veel mensen onbekend en voelt vaak als een inbreuk op privacy in een kwetsbare periode. Dat gevoel begrijp ik, maar ik weet inmiddels dat mijn aanwezigheid met camera nauwelijks opgemerkt wordt en dat de foto’s waardevolle herinneringen geven aan een emotioneel ingrijpende, maar ook liefdevolle dag van afscheid nemen.

Dat deze foto’s troost bieden in een periode van rouw en gemis, dát doet me wat.

Hoe mooi is het, dat deze samen zó zorgvuldig voorbereide dag op beeld wordt vastgelegd? Zodat je in de veelal emotioneel ingrijpende periode van gemis letterlijk terug kunt kijken op een dag waarvan je niet alles hebt kunnen meekrijgen, maar die wel heel speciaal, belangrijk en zeker het herinneren waard is. Een dag die je graag met je dierbaren wilt delen en waar je over wilt praten en nóg een keer praten…

Waar mogelijk loop ik onopvallend rond, houd rekening met alle gasten, beslis ter plekke of ik een foto wel of niet maak, maar heb uiteindelijke altijd een mooie en volledige reportage, waarin aandacht en verbinding centraal staan.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Neem dan vooral een kijkje op mijn website of bel voor meer informatie.

NB ik ben aangesloten bij de ‘coöperatie Afscheidsmomenten’ en bij ‘Uitvaartfotografen Noord’, beide samenwerkingsverbanden met collega’s afscheidsfotografen. Wij ondersteunen en versterken elkaar op diverse fronten. Wij weten inmiddels dat het een belangrijke toegevoegde waarde kan hebben om naast de eigen herinneringen ook aanvullend beeld te hebben van de laatste dagen rondom het afscheid van een dierbare.
In 2019 heb ik met een aantal directe collega’s het landelijke keurmerk afscheidsfotograaf behaald.
Afscheidsfotografie is een vak apart, want je hebt je te verhouden met alles wat er op dat moment speelt en gebeurt en je kunt het maar één keer goed doen.

Om troost te bieden en te herinneren uit liefde

Fotostel – Kristel Dallinga

E-mailadres

info@fotostel.nl

Telefoonnummer

06-23151581