Ontvangsthuis gereed

Onlangs hebben wij de laatste hand gelegd aan de verbouwing van het Ontvangsthuis. Het voormalige woonhuis biedt nu alle faciliteiten voor ontvangsten, condoleances en ceremonies. Hier kunt u in een fijne, huiselijke sfeer afscheid nemen van uw dierbaren.

ontvangsthuis-gereed-head

Het Ontvangsthuis is onderdeel van het prachtige, ecologische gebouwde Landhuis, ontworpen door de bekende architect Cor Kalfsbeek. Het huis is grotendeels van hout gemaakt en wordt verwarmd door een combinatie van zonne-energie en biogas.

Nieuwe entree

Vanwege het bijzondere karakter van het huis – het staat op palen bovenop de ruïnes van het oude landhuis – was het nodig een 150 meter lang talud te bouwen, zowel om de overledenen naar boven te begeleiden als voor de entree van minder validen. Nu deze entree gerealiseerd is, is het Ontvangsthuis klaar voor condoleances en ceremonies. De ruimte, die aanzienlijk hoger ligt dan de omgeving, is licht en open van karakter en biedt een prachtig uitzicht over de wilde bostuin.

Faciliteiten

Het Ontvangsthuis biedt ruimte aan circa 120 mensen (90 zitplaatsen). De akoestiek is uitstekend, zodat gesproken woord en muziek goed tot hun recht komen. Tevens staat er een vleugel tot uw beschikking. Qua catering zijn alle faciliteiten aanwezig, zodat we naast het traditionele kopje koffie ook een hapje, of zelfs een uitgebreid buffet kunnen serveren. Bij goede weersomstandigheden is het mogelijk om ontvangsten, condoleances en ceremonies buiten te laten plaatsvinden.

Lees de andere berichten uit de zomernieuwsbrief 2013 >>

Geplaatst in Alle berichtenTagged