Uitvaartbeurs

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met het vormgeven van hun eigen uitvaart.

De tijd dat elke uitvaart vergelijkbaar is, ligt achter ons. Op een uitvaartbeurs kun je veel inspiratie opdoen om een uitvaart echt persoonlijk te maken. Natuurlijk zijn er kisten, lijkwades en grafmonumenten te vinden, maar er is ook veel aandacht voor de mens. Voor het rouwproces en voor het bewust afscheid nemen.

En ook rondom uitvaarten zien we een groeiende aandacht voor een groene, bewuste en duurzame manier van leven en sterven. Steeds meer kisten en manden worden op een duurzame manier geproduceerd en zijn gemaakt van materialen die op een natuurbegraafplaats gebruikt kunnen worden.

Een ander belangrijk aspect van een uitvaartbeurs is dat het ervoor zorgt dat we meer nadenken en durven te praten over de dood. Steeds vaker zien we ook families, die samen komen kijken wat er mogelijk is, en samen bewust bezig zijn met dit aspect van het leven. Uitvaartbeurzen zijn vaak kleinschalig, verrassend gezellig en worden meestal georganiseerd door een paar samenwerkende uitvaartverzorgers.

Uitvaartbeurs Groningen 17 maart

Natuurbegraafplaats Hillig Meer is al jaren aanwezig op de uitvaartbeurs Memores die in Groningen en Assen gehouden wordt. Ook dit jaar zijn we weer van de partij. De beurs wordt gehouden op zaterdag 17 maart in de Martinikerk te Groningen.

De beurs opent om 10:00 uur. Onze medewerker Marc Hesp geeft om 11:00 uur een lezing over natuurbegraven op deze beurs.

Uitvaartbeurs Amsterdam 14 april

We kregen dit jaar een uitnodiging om deel te nemen aan de uitvaartbeurs in Amsterdam. Omdat we regelmatig uit die hoek van het land vragen krijgen over natuurbegraven, hebben we besloten om dit jaar aan die beurs mee te doen. Dat doen we niet alleen, maar samen met de Limburgse natuurbegraafplaatsen Weverslo en Eygelshof waar we mee samenwerken.

Hopelijk treffen we u op één van de beurzen, en als u niet in de gelegenheid bent, dan kunt u hopelijk wel bij onze eigen Inspiratiedag zijn, als we zelf een informatiemarkt organiseren!