Medewerker aan het woord: Sonja Wabeke

Sonja werkt nu bijna een jaar als gastvrouw bij Hillig Meer. Ze is 56 jaar oud en woont met man en zoon en maar liefst vier honden in Klijndijk. Ze hadden al een labrador, labradoodle en beagle, toen er in hun omgeving een Spaanse zwerfhond ‘over’ was. Die paste er ook nog wel bij.

Voordat Sonja bij Hillig Meer kwam, werkte ze als verpleegkundige en teamleider in de ouderenzorg bij een zorgcentrum. Maar daar kon ze haar hart niet meer kwijt. Bezuinigingen in de zorg en toenemende administratieve druk zorgden ervoor dat ze steeds minder tijd en aandacht voor de mensen had en dat voelde niet goed. Sonja was toen al vrijwilliger bij Hillig Meer toen ze hoorde dat er een gastvrouw gezocht werd. Ze solliciteerde en werd uit meerdere kandidaten gekozen.

Bij Hillig Meer is Sonja voor een deel van de tijd actief in de verbinding met externe partijen, zoals uitvaartverzorgers. Zo organiseert zij ook de informatiemiddagen in bibliotheken. Natuurlijk leidt ze ook mensen rond op Hillig Meer en begeleidt ze uitvaarten. “Ik vind het heel mooi werk. Het is fijn dat we hier tijd hebben om in te spelen op de behoefte. Mensen die hier komen zitten vaak in een moeilijk proces en het is prettig om daarbij te kunnen helpen.”

Oude auto’s

Sonja en haar man delen een passie voor oude auto’s. Ze hebben jarenlang een 2CV gehad, beter bekend als lelijke eend, maar tegenwoordig rijden ze beurtelings in een originele Renault 4 uit 1985 of een rode Volvo 240 uit 1992.

Als we Sonja vragen naar haar favoriete plek op Hillig Meer denkt ze lang na. “Ik word altijd blij van de vijver vol kikkers achter het huis. Maar eigenlijk vind ik de mooiste plek op Heidehof. Bij de grens met de Staatsbossen staat een bankje, daarvandaan heb je zicht op de verbinding tussen het natuurgebied van Heidehof en de Staatsbossen. Dat is zo’n mooie invulling van de filosofie hier op Heidehof. De verbinding van de natuur.”

Geplaatst in Hillig Meer, Medewerkers aan het woordTagged