Maak kennis met Lobke

Locatiebeheerder Lobke Kooistra is 1 december begonnen op Hillig Meer. De aanloop naar deze nieuwe baan was een bijzondere.. Het is elke dag genieten op deze bijzondere locatie. 

Hoe ben je bij Hillig Meer terecht gekomen?


,,Het was een bijzondere samenloop van omstandigheden. Vorig jaar, na het overlijden van mijn vader, maakte ik kennis met natuurbegraven. De prachtige omgeving bracht me troost. Ook de persoonlijke begeleiding vond ik heel prettig. Daarnaast leek het mij een interessante werkplek. Mijn nieuwsgierigheid leidde tot verdieping, veel websitebezoek en mooie gesprekken. Van het een kwam het ander en ik kreeg de vraag of ik hier op Hillig Meer wilde werken. Ondanks mijn persoonlijke ervaring voelde het als een nieuw avontuur, waarbij alle lichten op groen stonden.”

Wat betekent natuurbegraven voor jou?


,,Wat ik het meest waardevol vind, is dat je met het kiezen voor natuurbegraven de natuur zeker stelt voor de toekomst. Je neemt niet alleen ruimte in, maar je zorgt ervoor dat ver na jouw bestaan de natuur blijft. Daarnaast is de sfeer hier heel anders dan op een reguliere begraafplaats.  Het is een plek waar ik rust en troost vind door de omgeving. Ik hoop mijn positieve ervaring mee te kunnen geven aan andere. De plek zelf doet daar nog het allermeeste in.”

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?


Lobke lacht. ,,Elke dag is anders en dat vind ik ook zo mooi. Het werk is onvoorspelbaar en afwisselend. Als locatiebeheerder ben ik verantwoordelijk voor het team. Gesprekken met collega’s, teamoverleg en bestellingen horen allemaal bij mijn dag. Daarnaast ben ik ook relatiebeheerder. Dat betekent e-mails beantwoorden, rondleidingen en informatiegesprekken geven en het verzorgen van uitvaarten. Het contact met mensen, zowel collega’s als bezoekers vind ik mooi. De verhalen die je deelt, de oprechte aandacht. Het is heel eervol om aanwezig te mogen zijn bij zulke intieme en verdrietige momenten zoals tijdens een begrafenis.”

Wat doe je naast je werk?


,,Sinds mijn vaders overlijden, heb ik zijn moestuin overgenomen. Het is een behoorlijke tuin, gelegen in een volkstuincomplex. Ik vind het heerlijk om daar bezig te zijn, lekker fysiek. Gelukkig zijn er altijd wel andere mensen die helpen en adviseren, want ik heb nog weinig ervaring. Zo had ik laatst bonen geplant tegen een stok, helemaal klaar om te groeien. Toen kwam mijn moestuin-buurman langs om te vertellen dat die soort bonen helemaal niet de lucht in gingen groeien… Volgend jaar andere bonen dus!”

Wat is je favoriete plek?


,,Eigenlijk is het overal mooi, maar als ik zou moeten kiezen: het bankje op de landschapswal. Vanaf die plek heb je een prachtig uitzicht over het nieuwe gedeelte. En straks, als het blad van de boom is, zelfs op het Hillig Meer. Ik werk hier sinds december en het is zo mooi om vanaf daar het hele gebied te zien bloeien en groeien.”

Geplaatst in Hillig Meer