Kunstenaar op bezoek bij Hillig Meer

Sinds maandag logeert beeldend kunstenaar en dichter Renée Luth bij Hillig Meer in het kader van het kunstproject AArdbloei. Renée studeerde in 2011 af aan kunstacademie Minerva. Renée komt verhalen verzamelen van mensen in de omgeving.

AArdbloei

Het Natuurpark Drentsche AA bestaat 50 jaar. Ter ere daarvan zijn er vijf kunstenaars uitgezet in het gebied rondom het park. AArdbloei, verhalen van de Drentsche AA, is een historisch, sociaal, cultureel en kunstzinnig project in het Drentsche AA-gebied. Dit stroomdallandschap is zo bijzonder door de diversiteit in het gebruik als recreatie, akkerbouw, woon en werkgebied. Sinds 1965 is dit het grootst beschermd gebied in Nederland.

Kennismaken met natuurbegraven

Voor ze op Hillig Meer arriveerde had Renée nog nooit gehoord van natuurbegraven. Maar het voelde direct goed. “Op een gewoon kerkhof ligt het allemaal zo netjes in een rijtje, dat is niets voor mij. Hier ga je echt op in de natuur en dat is veel mooier.”

weckpot-met-labelVerhalen verzamelen

De vijf kunstenaars komen anekdotes verzamelen in het gebied. Vanuit hun eigen discipline verwerken ze deze verhalen. Renée maakt gedichten van de verhalen en de indrukken die ze hier in het natuurgebied opdoet. Ze vraagt de mensen bovendien om iets tastbaars, wat ze samen met het gedicht in een weckpot doet.

Eerste gedicht

Renée heeft gisteren haar eerste gedicht geschreven over het gebied. Dat kunt u hier lezen.

Geplaatst in Alle berichtenTagged