Kunst in de Kamer op Hillig Meer

In de Tweede Wereldoorlog moesten musici en andere uitvoerende kunstenaars ondergronds hun brood verdienen als zij geen Ariërverklaring wilden tekenen voor de bezetter. Dat leidde er toe dat in Amsterdam vele particulieren hun huis openstelden om deze kunstenaars “tussen de schuifdeuren” een podium te bieden. 

Kort na de oorlog besloten een aantal Amsterdammers door de goede ervaringen deze praktijk voort te zetten. Dit initiatief heeft geleid tot de thans bestaande landelijke stichting Kunst in de Kamer.

MrkToxop 62016 (1)

De stichting kent thans meer dan 80 regionale kringen. Dolf van der Weij is gevraagd om in zijn woonhuis deze
concerten te organiseren. Zo werd de kring de Hondsrug opgericht. Vanuit de doelstellingen van de stichting om jonge veel belovende kunstenaars een kans te geven op podium ervaring worden jaarlijks in het woonhuis van Annetje en Dolf (tegenwoordig de ontvangstruimte van Hillig Meer) vier concerten gehouden.

De musici zijn afgestudeerd aan een conservatorium en hebben meestal al prijzen gewonnen op
nationale en internationale concoursen. De ontvangstruimte heeft een prachtige akoestiek. Dat was dan ook de opdracht aan de architect van het landhuis. De Kring is een besloten vereniging.

Nadere informatie is te verkrijgen via info@heidehof.org

Geplaatst in Alle berichtenTagged ,