Een terugblik op 2021

Het nieuwe jaar is begonnen, maar we blikken graag terug op een aantal mooie momenten.  2021 was een enerverend jaar. We maken hier veel mee, zowel in de natuur, als bij uitvaarten en contacten met onze cliënten. Daarom hebben we een aantal gebeurtenissen op rij gezet om u een beeld te geven van een jaar Hillig Meer. 

Het nieuwe gedeelte: een plek om historie te beleven
De grootste fysieke verandering die Hillig Meer dit jaar heeft meegemaakt is het openstellen van het nieuwe gedeelte. Sinds de zomer hebben veel mensen al kennis gemaakt met deze nieuwe natuur. Tot 2016 was het noordelijke deel landbouwgrond, nu is het een plek met een diverse begroeiing. Met de reconstructie van de pingowal, is eeuwenoude historie zichtbaar geworden. Dit gebied is door ijstijden gevormd, en dat kunt u hier beleven. Op de Belvédère ziet u het tempeltje van Barger-Oosterveld, een ceremonieel gebouwtje dat ruim drieduizend jaar geleden meegebracht werd op reizen door het veen. Het is een gebied dat leeft door zijn geschiedenis. Een officiële opening was helaas niet mogelijk dit jaar, maar u bent in elk geval altijd welkom om het gebied te bewonderen. 

De natuur verwondert
In september organiseerden wij een Fête de la Nature wandeling. Het Fête de la Nature weekend is er om te vieren hoe inspirerend en verwonderend de natuur is. Een kleine groep wandelde over Heidehof toen ze een diep gekras hoorden. Twee raven, die in de lucht om elkaar heen dansten. Een kippenvel moment. De raaf was jarenlang vrijwel uitgestorven, maar laat zich af en toe weer zien. Een prachtige manier om herinnerd te worden aan de kracht van de natuur. 

Gedenken in een jaar van lockdowns
Ten slotte twee avonden die elk jaar bijzonder zijn, maar in een jaar van lockdowns en afstand extra bijzonder: de gedenkavonden. Nabestaanden bezochten de graven van hun geliefden, waarbij ruimte was om stil te staan en te luisteren naar emoties. Het gezang van vogels begeleidde de musici op deze zachte zomeravonden. Meegebrachte bloemen vormden een gezamenlijk bloemstuk en onze fluisterkaartjes dansten in de wind. 

Zoals al gezegd maken we veel bijzonders mee, dankzij de mensen die we hier mogen ontvangen. Als medewerkers van Hillig Meer zijn we dankbaar dat we daar ook in 2022 onderdeel van mogen zijn. 

 

Geplaatst in Alle berichten, Hillig Meer, Inspiratie, Natuurbeleving