Een fijne kerst en 2022

Hier op Hillig Meer ziet u onze kerstboom al op de veranda staan, versierd met pinda’s en vetbollen voor de vogels. Het is een warm gezicht tijdens deze koude dagen. Een boom vol leven. In veel verschillende tradities, terug te leiden naar eeuwen voor Christus, wordt de dennenboom gezien als een teken van nieuw leven en de komst van de lente. 

Wilt u uw boom ook versieren, dan kunt u een zadenmengsel, fruit, vetbollen of pinda’s ophangen. Dit is niet schadelijk, vogels verbruiken veel energie tijdens de koude dagen om warm te blijven. Zolang er nog open water te vinden is in de natuur kunt u ook een bakje water neerzetten. Zo kunnen de vogels badderen en vocht binnen krijgen. Wanneer open water in de natuur dicht vriest zijn de temperaturen te koud voor vogels om te badderen, dan kunt u het water beter weg halen.

 

Heeft u niet de kans om de natuur te bezoeken, dan heeft Annetje Braat deze video voor u gemaakt met prachtige winterbeelden. Annetje startte in 2012 samen met Dolf van der Weij Natuurbegraafplaats Hillig Meer.
Voor kinderen maakte ze het verhaal De Toverboom, waar we uit eigen ervaring aan toevoegen dat het een mooie vertelling met schitterende tekeningen is voor kinderen van alle leeftijden.

Wij wensen u mooie feestdagen, vol warmte en liefde, samen met dierbaren of op afstand. Hopelijk brengt 2022 u waardevolle herinneringen met uw geliefden.

Een warme groet,
Team Hillig Meer

Geplaatst in Alle berichten, Hillig Meer, Inspiratie, Natuur