Beperkte bereikbaarheid eerste week oktober

Van 2 t/m 5 oktober vinden er wegwerkzaamheden plaats, waardoor Natuurbegraafplaats Hillig Meer tijdelijk minder goed bereikbaar is.

Het rode asfalt in de kruisingen Nijend (Anderen) en Eexterhalte (Eext) wordt vervangen door een nieuwe laag rood asfalt. Gelijktijdig wordt de wegdekverlichting in Eexterhalte vervangen. Ook de rijbaan van de Verlengde Asserstraat (tussen huisnummer 66 en de carpool parkeerplaats) wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag.

De werkzaamheden, die namens de gemeente uitgevoerd worden door Wegenbouwbedrijf De Wilde BV uit Groningen, vinden plaats vanaf dinsdag 2 oktober tot en met vrijdag 5 oktober 2018.

Stremming

Tijdens de werkzaamheden wordt de rijbaan gestremd en zijn de aanliggende woningen en Hillig Meer op sommige momenten minder goed bereikbaar. Ook de dorpen Anderen en Eext zijn vanuit zuidelijke richting minder toegankelijk.

De werkzaamheden worden volgens onderstaand schema uitgevoerd.

Locatie Werkzaamheden Stremming
Kruising Nijend Anderen Frezen oude laag di 2 okt. tussen 7.00 – 9.00 uur
Kruising Nijend Anderen Asfalteringen woe 3 okt. tussen 7.00 – 9.00 uur
Eexterhalte Frezen, asfalt en verlichting di 2 okt. t/m vrij 5 okt.
Verl. Asserstraat Profiel frezen di 2 oktober
Verl. Asserstraat Asfalteringen woe 3 oktober

Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt op vrijdag 5 oktober alle wegbelijning weer aangebracht. Tijdens de uitvoering van de kruising Nijend wordt het verkeer door verkeersbegeleiders opgevangen. Buiten de genoemde uren is de kruising vrij voor alle verkeer. Het gedeelte tussen Eexterhalte en de N34 is voor het doorgaande verkeer wel gestremd.

Fiets- en bromfietsers kunnen normaal gebruik maken van het fietspad.

Omleidingen

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N33 en N34. Het lokale verkeer kan (di. en woe. na 9.00 uur) vanuit de richting Rolde Anderen normaal bereiken. Eext wordt middels borden via Anderen verwezen. De aankondiging van de afsluiting wordt ruim aangegeven. Vanuit Annen, Anloo en Gasteren worden de weggebruikers geattendeerd op de afsluiting. Hiermee hopen we de verkeersdruk in Anderen en Eext te beperken.

Overlast

De uitvoering geeft enige overlast. Tijdens de uitvoering is de natuurbegraafplaats altijd bereikbaar. Vanuit de richting Rolde blijft de begraafplaats goed bereikbaar. Hierbij dient u rekening te houden met de afsluiting van de kruising Nijend volgens genoemde dagen en tijden. Vanuit de richting Gieten zijn we via de N33 en Rolde bereikbaar.

Geplaatst in Alle berichten, Hillig Meer