Vogelgeluidenwandeling 14 mei

Datum: zondag 14 mei 2023 - 06.00 uur

Voor de zeer vroege vogels onder u organiseert Hillig Meer op zondag 14 mei om 06.00 uur ( u leest het goed) een vroege vogelgeluidenwandeling onder leiding van ecoloog Erwin Goutbeek.

Erwin is natuurtechnisch adviseur met jarenlange werkervaring, ook in fotograferen, van macro tot aan landschap.

Door zijn grote kennis van plant- en diersoorten is hij een kundige landschapslezer. Hij wordt blij van het enthousiasmeren van mensen voor ecologie, en komt daarvoor op deze ochtend speciaal van Overijssel naar Hillig Meer om u de vroegste vogels te laten horen én zien.

Goudhaantje

Ongeveer een uur voor zonsopgang beginnen roodborsten, merels en zanglijsters met hun concert. Daarna gaat het snel met de eerste koekoeken, maar ook de zwartkop, heggenmus, winterkoning, geelgors én misschien ziet of hoort u het kleinste vogeltje van Europa: het goudhaantje.

Doortrekkers

Erwin vertelt u graag over de vogels die het jaar rond in Nederland vertoeven, over de zomerbroeders, maar ook over zogeheten doortrekkers, die vanaf Scandinavië weer op weg gaan naar Frankrijk. De zwaluwen zijn terug van hun verre reis en de zwartkop verbleef een maand geleden nog in Afrika. Mogelijk ziet of hoort u ze allemaal in het Drentse Eext, op 14 mei.

Aanmelden

Deze bijzondere ochtend in de natuur wilt u niet missen. Ga mee op pad met onze gids op een heerlijke wandeling en leer alvast de eerste kneepjes van vogels aan hun gezang herkennen. Neem als u wilt gerust een verrekijkertje mee. Om de natuur niet teveel te verstoren houden we de groep graag klein. Wilt u zich daarom aanmelden via onderstaand formulier? De wandeling duurt ongeveer twee uur. Denkt u aan goede wandelschoenen?

Na afloop drinken we een kopje koffie of thee in ons ontvangsthuis, dat deze ochtend vanaf 05.50 uur al voor de wandeling haar deuren voor u opent.

 

HM_Evenement met telefoonnummer