Voorjaarswandeling landgoed Heidehof

Datum: zondag 13 mei 2018 - 10:00 uur

Zondag 13 mei houdt Nationaal Park Drentsche Aa een voorjaarswandeling op landgoed Heidehof.
Een Nationaal Park gids neemt de deelnemers mee in de rijke historie van het gebied. Hier heeft zich in de loop van duizenden jaren heel wat afgespeeld. De naam Hillig Meer ontleent zich aan een van de pingoruïnes (vennen) die zijn ontstaan in de laatste ijstijd. Het gebied kent een eeuwenoude traditie van rituelen en begraven. De zeven oude grafheuvels van 3.000 jaar voor Christus bewijzen dat.
Het voormalige landhuis dat eerder op het landgoed stond, is in de oorlog afgebrand. Bij de constructie van het huidige landhuis is rekening gehouden met de nieuwste inzichten van duurzame bouw waarbij de fundamenten van het eerste huis op een speelse manier zijn geïntegreerd. We kijken onderweg naar de ontluikende natuur en vinden vast al wat vroegbloeiers.
Na afloop staat er een kopje thee voor de deelnemers klaar en kan men informatie krijgen over natuurbegraven op Hillig Meer

Datum: Zondag 13 mei 2016
Start(tijd): 10.00 uur
Start(plaats): Parkeerplaats oprijlaan van Landgoed Heidehof, Provincialeweg 2, Eext

Kosten: Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa wordt gewaardeerd.
Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling