Lezing Manu Keirse: Omgaan met verlies en verdriet

Datum: zondag 11 september 2016 - 14:00

Is het normaal dat iemand na jaren nog altijd verdrietige momenten heeft? Rouwen mannen anders dan vrouwen? Hoe kun je iemand helpen die veel verdriet heeft?

Manu KeirseRouw en verliesverwerking is een thema waar op de laatste Inspiratiedag van Hillig Meer al veel aandacht voor was. Op 11 september 2016 organiseert Natuurbegraafplaats Hillig Meer een bijzondere lezing over dit onderwerp. In deze lezing pleit hoogleraar Manu Keirse voor meer openheid over het rouwen en het verlies van een dierbare.

Manu Keirse is klinisch psycholoog en werkzaam aan de Faculteit Geneeskunde van de Katholieke Universiteit in het Belgische Leuven. Hij is gespecialiseerd in het omgaan met verlies en verdriet. Hij is auteur van verschillende boeken over rouw en rouwverwerking, o.a. ‘Vingerafdruk van verdriet’, ‘Stil verdriet’, ‘Helpen bij verlies en verdriet’, ‘Afscheid van moeder’, ‘Kinderen helpen bij verlies’ en co-auteur van ‘Omgaan met een miskraam’ en ‘Als je een prille zwangerschap verliest’.

UPDATE: De lezing om 14:00 is volgeboekt. Wegens het grote aantal aanmeldingen is de heer Keirse bereid een tweede lezing te verzorgen om 11:00. Hier kunt u zich nog voor aanmelden.

De eerste lezing begint om 11:00. De tweede lezing begint om 14:00, na afloop is er ruimte om met elkaar een kopje koffie of thee te drinken. Om 12:30 is het mogelijk om aan een rondleiding over de natuurbegraafplaats deel te nemen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, maar gezien de beperkte ruimte is aanmelden voor de lezing wel verplicht. Aanmelden kunt u met onderstaand formulier doen.

Aanmelden

[contact-form-7 id=”5577″ title=”Aanmelden lezing Manu Keirse”]