Noorderland

Enige tijd geleden heeft er een uitgebreid artikel in Noorderland gestaan over Hillig Meer. Naar aanleiding daarvan hebben we toen een drietal wandelingen georganiseerd. Dat heeft zoveel leuke reacties van mensen opgeleverd, dat we besloten hebben om dit jaar opnieuw deze wandelingen te organiseren. Speciaal voor Noorderland-lezers (maar ook als niet-lezer bent u van harte welkom).

24 juni 2018 Natuurwandeling Heidehof

Heidehof is een landgoed van 180 hectare wat vrijwel compleet uit natuurgebied bestaat. Op het landgoed is Natuurbegraafplaats Hillig Meer gelegen. Dankzij de opbrengsten van deze natuurbegraafplaats kan de natuur op het gehele landgoed beheerd worden, nu en in de toekomst.

Deze wandeling voert je langs vele mooie plekken, zoals oude bomen, grafheuvels, pingoruïnes en een gletsjerkuil. Ieder van deze plekken heeft een eigen karakter. Niet in het minst door de grote diversiteit aan planten en bomen die er op het landgoed te vinden zijn. Dankzij deze begroeiing zijn er vele vlinders, wilde bijen en hommels te vinden.

Meer informatie en aanmelden

9 september 2018 Historische Wandeling

Tijdens deze wandeling maken we een tijdreis van duizenden jaren. We zien sporen in het landschap van meerdere ijstijden, maar we bezoeken ook herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Aan het einde van die oorlog landden hier Franse parachutisten, die de weg moesten voorbereiden voor de bevrijders van Noord-Nederland.

Op en rond het landgoed komen de grafculturen van de Trechterbekercultuur, de hunebedbouwers en de moderne mens samen. En wie goed kijkt, ziet de sporen van vroeger, toen dit gebied nog een grote stille heide was, terug tussen de hoge bomen die er nu staan. Een wandeling waar natuur en historie hand in hand gaan.

Meer informatie en aanmelden

14 oktober 2018 Spirituele Wandeling

Vele grafheuvels en hunebedden zijn op een kruispunt van leylijnen gebouwd. Ook op Landgoed Heidehof liggen verschillende van deze energetische plekken. Tijdens de spirituele wandeling wordt stilgestaan bij deze plekken met een bijzondere energie.

Bovendien zijn er op Heidehof en Hillig Meer verschillende plekken aangelegd waar het mogelijk is om dichter bij jezelf te komen. Het labyrint bijvoorbeeld, wat je alleen of samen kunt lopen. Of de Incatrap, waar iedere trede een ander niveau van bewustzijn heeft.

De wandeling wordt afgesloten met een kop thee of koffie in het ontvangsthuis.

Meer informatie en aanmelden

Praktische informatie

Voor elke wandeling geldt dat het verstandig is om goede schoenen aan te doen. Honden zijn helaas niet toegestaan op Heidehof. De wandelingen zijn kosteloos. Je bent van harte welkom vanaf 9:15 uur. We starten de wandelingen om 9:30 bij het informatiebord voor het ontvangsthuis. We eindigen rond 11:30 uur in het ontvangsthuis met thee en koffie.

Teruglezen

Het artikel uit 2016 is nog altijd terug te lezen via deze pagina.

p10-17-Eropuit-V1