Storm treft Hillig Meer

De laatste dagen hadden twee stormen ons land in hun greep. De sterke winden hebben vele gevolgen en zorgen voor schade. Ook ons bos is door de storm getroffen. De afgelopen maanden is er gesnoeid in het gebied, waarbij dood hout is weggehaald. Hierdoor is veel schade voorkomen maar ook gezonde bomen kunnen last hebben van de hevige wind.
U zult de komende dagen merken dat er in sommige delen van het bos takken op en naast het pad liggen. Onze natuurbeheerders zijn druk bezig met het opruimen en veilig maken van het gebied. Wij willen u de komende dagen vragen extra op te letten wanneer u op bezoek komt. De eerste focus van de natuurbeheerder is de paden veilig maken, waar ze vanochtend al vroeg mee zijn gestart. Er kunnen echter nog loszittende takken in de bomen zitten. Blijf daarom de komende week op de paden. Ons team werkt hard om alles zo snel mogelijk weer in orde te brengen. De losgewaaide takken brengen ook iets positiefs. Ze zorgen voor voeding in de bodem waardoor jonge bomen goed kunnen groeien.
Vanwege deze schade gaan de rondleidingen op 20 februari ook niet door helaas. De eerst volgende groepsrondleiding is op 6 maart. U kunt zich hier aanmelden

Wij wensen u een veilig bezoek toe.
Warme groet,
Team Hillig Meer.

Geplaatst in Hillig Meer