5 september: Landschap in mijn hoofd

Eind 2015 vindt de tentoonstelling Landschap in mijn Hoofd plaats, waarvoor amateur en professionele kunstenaars in Drenthe werk kunnen inleveren. Om kunstenaars te stimuleren nieuw werk te maken voor deze expositie organiseert K&C op zaterdag 5 september een Inspiratiedag op landgoed Heidehof en natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext.

Deelnemers worden tijdens de Inspiratiedag geprikkeld om het landschap op een nieuwe manier te bekijken als inspiratie op hun eigen werk. Tussen 10:30 – 17:00 uur is er een lezing van landschapskunstenaar Paul de Kort, vindt er een cultuurhistorische excursie over het landgoed plaats, geeft Sjef Meijman de workshop “Beelden bouwen” en dichter Nicolette Leenstra de poëzieworkshop “Het landschap schrijft”.

beeldmerklimh_webLandschap in mijn Hoofd is een beeldend kunstconcours voor kunstenaars in Drenthe en Overijssel. Deelnemers wordt gevraagd kunstwerken te maken geïnspireerd op het landschap. Er kunnen schilderijen voor de tentoonstelling worden aangemeld, maar ook installaties, beelden of foto’s.

Landschap in mijn Hoofd vindt behalve in Drenthe ook in Overijssel plaats. Daar wordt de Inspiratiedag een week later gehouden rond Natuurderij Keizersrande in het IJssellandschap bij Dieperveen.

De kosten voor deelname aan de Inspiratiedag zijn 15 euro. U kunt zich aanmelden voor deze inspiratiedag via de webshop van het Expertisecentrum Kunst en Cultuur.

 

Meer informatie is te vinden op http://www.kcdr.nl/projecten/landschapinmijnhoofd/

Geplaatst in Activiteiten, Alle berichten, NatuurTagged