Zonneprint kalender

Afgelopen zomer ontwierp Geeske Meems een prachtige zonneprint kalender. Een kalender met afdrukken uit de natuur van Hillig Meer. Een kalender voor alle bijzondere dagen die je wilt koesteren. Dagen zoals een sterfdag, verjaardag of trouwdag. Al eens eerder gebruikte Geeske afdrukken, voor de dichtbundel ‘Onderweg’, van haar moeder Anje Noorman. Uit deze dichtbundel is een aantal gedichten afgedrukt in ‘Verhalenbos, Tien jaar Hillig Meer‘.

Zonneprint kalenderDe afbeeldingen die op elke pagina te zien zijn, zijn gemaakt met cyanotypie. Dit is een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. Maartje Kouwen maakte deze zonneprints een aantal jaren geleden met verzamelde bloemen en blaadjes van Natuurbegraafplaats Hillig Meer. De moeder van Geeske en de moeder van Maartje liggen beide begraven op Hillig Meer. Geeske en Maartje kennen elkaar al van kinds af aan en vinden het bijzonder om ook deze plek in Drenthe met elkaar te delen.

 


Geeske: ‘Hillig Meer blijft een mooie plek om naartoe te gaan, elk seizoen weer. Ik vind de zonneprints van Maartje zo mooi dat ik er een kalender van heb gemaakt. Geen vrolijke verjaardagskalender zoals de meesten, maar juist een kalender om alle bijzondere dagen te kunnen koesteren’.

De kalenders zijn via haar website te bestellen.

Geplaatst in Cliënten aan het woord, Overige