Vrijwilligers bij Hillig Meer

Mensen die op Hillig Meer afscheid genomen hebben van een dierbare, blijven zich vaak verbonden voelen met de natuurbegraafplaats. We merken dat zij verdieping in die verbinding zoeken en graag anderen willen helpen en steunen na hun eigen ervaringen op Hillig Meer.
Een betekenisvolle, passende afscheidsceremonie is een belangrijk begin van het rouwproces. Sinds enige maanden hebben vrijwilligers een rol bij uitvaarten op Hillig Meer. Zo ontvangen en begeleiden ze gasten en helpen ze mee in de catering. Dankzij onze vrijwilligers kunnen we nog meer aandacht bieden bij de ceremonie en de condoleance.
Rondom een uitvaart op Hillig Meer is er veel te doen. Van het gereedmaken van de ontvangstruimte tot aan het verzorgen van koffie en Drentse turf. Regelmatig rijdt een vrijwilliger mee met een elektrische wagen. Zo kunnen ook gasten die niet goed ter been zijn de uitvaart bijwonen.
Behalve bij uitvaarten is het ook mogelijk om als vrijwilliger mee te helpen met het duurzaam natuurbeheer op de begraafplaats. De eerste ‘bosdagen’ worden komende herfst ingepland. Bovendien is Heidehof momenteel op zoek naar een nieuwe toezichthouder voor enige uren per week.
Wilt u ook als vrijwilliger meehelpen op Hillig Meer? Dat kan natuurlijk. Neem contact op via info@hilligmeer.nl of bel 0592-260944.

Geplaatst in Hillig MeerTagged ,