Terugblik Midzomerconcert

Op 21 juni, de langste dag, vond er op het heiderondje achter ons ontvangsthuis een bijzonder concert plaats: het Heidehof Midzomerconcert. Ruim 250 mensen genoten op deze zwoele avond van de klanken van wisselende ensembles van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.
Het concert begon verrassend. Ergens uit de diepten van het bos klonk de Fanfare uit Monteverdi’s Orfeo. Het publiek keek verrast om zich heen, op zoek naar de koperblazers. Daarna namen hoorn en piano het over op het podium. Chef-Dirigent Lubertus Leutscher had een zeer gevarieerd programma samengesteld, waarin onbekende muziek en bekende klassiekers werden afgewisseld.

Het publiek werd muisstil toen de onversterkte fluit, cello en harp hun kwetsbare klanken lieten horen, aangevuld met het gefluit van lijsters, zwartkoppen en merels. De Oekraïense violist Sergei Bolotny en de Japanse pianiste Keiko Sakuma speelden tegen het einde de prachtige Danse Espagnole uit opera “La Vida Breve”, waarna het hoornkwartet afsloot met Le Rendez-vous de Chasse van Rossini.

Het was de eerste keer dat het midzomerconcert in deze vorm werd georganiseerd, en het smaakte naar meer. Volgend jaar, wederom op 21 juni, speelt het volledige kamerorkest van het VKSO op dezelfde locatie.

Fotoverslag

Geplaatst in ActiviteitenTagged