Terugblik Inspiratiedag 2017

Op 21 mei hield Natuurbegraafplaats Hillig Meer voor de 5e keer een Inspiratiedag. Een prachtig zonnige dag waar vele mensen uit de omgeving op afkwamen. In de tuin van ons ontvangsthuis stond een informatiemarkt waar bezoekers zich konden informeren over de groene uitvaart en alles wat daarmee samenhangt.

De natuurwandeling over het landgoed en de rondleiding door de rituele plantentuin werden druk bezocht. Ook de rondleidingen over de natuurbegraafplaats konden op veel belangstelling rekenen. Studenten van AOC Terra hadden speciaal voor deze dag bloemstukken gemaakt van natuurlijke materialen uit de omgeving.

Op een open plek in het bos werd een miniconcert met harp en accordeon gegeven door het duo Me-Ander. De prachtige muziek werd versterkt door de natuurlijke akoestiek van de plek. Op 21 juni kunt u deze akoestiek zelf ervaren, als het midzomerconcert wordt georganiseerd. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar.

De Inspiratiedag is een evenement waar we hier bij Hillig Meer altijd erg naar uitkijken. We hebben als personeel en vrijwilligers ook deze keer weer genoten van de sfeer op de dag. Alles verliep heel gemoedelijk. De deelnemers aan de informatiemarkt vertelden allemaal dat ze van die prachtige gesprekken hebben gevoerd. We vinden het erg fijn dat we met de Inspiratiedag een bijdrage hebben kunnen leveren aan deze verbinding en kijken nu al uit naar volgend jaar.

Fotograaf Karin Hulst heeft een aantal foto’s gemaakt van de Inspiratiedag.

 

Geplaatst in Activiteiten, Alle berichten, Hillig Meer