Pluk-Me-Niet

“Pluk ons niet, maar laat ons staan”…

Natuurbegraafplaats Hillig Meer verrast ons vaak. Tijdens elk jaargetijde laat de natuur een ander gezicht zien. Wanneer u over de paden wandelt, dan ziet u links en rechts van u de prachtigste voorjaarsbloemen in schitterende kleuren. En als u heel stil bent, dan hoort u ook geluiden van af- en aan vliegende wilde bijen, en andere insecten. Zij worden niet alleen getrokken door de prachtige kleuren, maar ze komen ook voor de broodnodige nectar. Het is voor de insecten een heel belangrijke voedselbron. Daarom doen we namens de bloemen een vriendelijke oproep aan u: ‘Pluk ons niet, laat ons a.u.b. staan’.

Natuurlijk begrijpen we dat deze wonderschone kleurenpracht u het gevoel kan geven al dit moois te willen delen met uw dierbare, die u zo mist. We begrijpen het écht. Toch willen we u vragen om te proberen te genieten van de bloemen in hun volle kracht en pracht, op hun dappere stelen, wuivend in de wind en met hun wortels in de aarde.

Op deze manier blijven ze niet alleen een belangrijke voedselbron, maar dragen ze bij aan het voortbestaan van de plant zelf. Wanneer de bloemen worden geplukt kunnen ze zich zonder stuifmeel en stampertjes niet meer voortplanten. En dat laatste is weer niet fijn voor de vele vogels op Hillig Meer. Zij leven van de zaadjes die de bloemen laten vallen.

Helpt u de natuur mee de cirkel rond te houden?

Namens het team; alvast hartelijk dank.

 

  • Wilt u eens een rondleiding meemaken, vergezeld door een gids? Dat kan op elke eerste en derde zondag van de maand, om 11.00 uur. Heerlijk de natuur in, in compacte kleine groepen, naar de weersomstandigheden gekleed en stevig geschoeid. Op deze manier komt u alles te weten over Hillig Meer, over natuurbegraven, over de natuur in haar heelheid en waarom ze op Hillig Meer altijd voorop staat. De eerstvolgende rondleiding is op zondag 4 juni. Maar u kunt zich ook alvast aanmelden voor zondag 18 juni of 2 juli. Neemt u via deze link alvast een kijkje.

 

 

Geplaatst in NatuurTagged , , ,