Ontwikkelingen ontvangsthuis

Ruim tien jaar geleden begon Hillig Meer, vanuit het toenmalige woonhuis, aan de keukentafel. Inmiddels zijn we uit ons jasje gegroeid en wordt het tijd voor een nieuw onderkomen. Het komende jaar willen we daarom bouwen aan een nieuw ontvangsthuis aan de andere kant van de Provincialeweg. Deze zal grenzen aan de natuurbegraafplaats en uitzicht hebben op het Hillig Meer. Het zal, net als ons huidige ontvangsthuis, dienen als een warm welkom voor onze bezoekers. De locatie draagt bij aan een diepere liefdevolle verbinding met de natuur en de natuurbegraafplaats. Een serene en rustige omgeving voor gesprekken, ontmoetingen en uitvaarten. Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden van start gegaan. 

Duurzaam ontwerp

Het ontwerp van het nieuwe ontvangsthuis is zorgvuldig gekozen. We kiezen voor duurzame materialen en energie-efficiënte oplossingen, zodat we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Het gebouw levert 90% CO2-reductie op ten opzichte van traditioneel bouwen. Elders op het landgoed geplaatste zonnepanelen zorgen voor groene energie.

Het nieuwe ontvangsthuis laten we zoveel mogelijk opgaan in de natuur. Om dat te kunnen bereiken, is het gebouw vervaardigd uit natuurlijke materialen. Er is gekozen voor een eenvoudige basisvorm die bekleed is met niet meer dan hout en glas om de natuur te spiegelen en het natuurlijk karakter te versterken. Het gebouw zal geplaatst worden op een betonnen voet waar ook het Vogelhuis een plek krijgt.

Ontvangsthuis Hillig Meer

De beleving van de natuur staat hier centraal. We beleven niet van binnen naar buiten, maar van buiten naar binnen. Zodat de natuur ons troost biedt en rust geeft, zoals wij dat gewend zijn. 

Verbinding

Door de nieuwe locatie van het ontvangsthuis en bijbehorende parkeerplaats is er geen oversteek van de Provincialeweg meer nodig. We blijven ervoor zorgen dat families en vrienden in alle rust kunnen samenkomen om hun dierbare te herdenken en los te laten. De plek zal dienen als troost, verbinding en reflectie, te midden van de prachtige natuurlijke omgeving van onze natuurbegraafplaats.

Geplaatst in Alle berichten, Hillig Meer