Onderzoek: wat betekent Hillig Meer voor u?

Charlotte Delicaat is cultureel geograaf en momenteel bezig met haar Master Culturele Geografie. In dat kader gaat ze de komende maanden onderzoek doen naar de betekenis van de natuurbegraafplaats voor nabestaanden en mensen die een plekje hebben uitgezocht op Hillig Meer.

Door mijn interesse in de beleving van natuurbegraafplaatsen heeft Hillig Meer mij de mogelijkheid gegeven om voor mijn afstudeeronderzoek te ontdekken welke betekenissen aan deze plek worden toegekend. Ik nodig u uit om met mij in een gesprek dieper in te gaan op wat natuurbegraven voor u betekent.

Natuurbegraafplaatsen zijn relatief nieuwe plaatsen om begraven te worden en te kunnen rouwen. Overduidelijk is dat natuurbegraven de laatste jaren erg in de belangstelling staat. Maar welke betekenis wordt aan de natuurbegraafplaats toegekend? Naar het antwoord op die vraag ben ik op zoek.

Een bijzondere plek

Vanuit zowel het perspectief van degene die voor natuurbegraven kiest en van nabestaanden hoop ik te ontdekken welke betekenis de natuurbegraafplaats heeft. Met behulp van mijn onderzoek kan de betekenis van natuurbegraven verduidelijkt worden.

Het gesprek kan wellicht ook voor u verhelderen wat deze plek zo bijzonder voor u maakt. Voor mij, Charlotte Delicaat, is het gesprek de opmaat naar het afronden van mijn master Culturele Geografie bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Meewerken?

Ik zou graag mensen interviewen die zelf een plekje op Hillig Meer hebben gekozen, maar ook nabestaanden. De interviews vinden in principe in oktober-november plaats en zijn indien u dat wenst anoniem. U kunt mij bereiken per mail c.c.m.delicaat@student.rug.nl. Dat kan natuurlijk ook als u nog verdere vragen heeft. Dank u wel en ik hoop u te mogen spreken!

Geplaatst in Hillig MeerTagged