Het nieuwe deel opent 30 mei

Vanaf zondag 30 mei 2021 is het nieuwe deel van Hillig Meer beschikbaar. U bent van harte welkom om het gebied te bekijken.
Een afspraak voor informatie en reserveren maken we graag met u persoonlijk. Bel ons (0592 26 09 44) en we plannen tijd voor u in de agenda.

Tot 2016 was dit hele noordelijke deel van Hillig Meer landbouwgrond. Om de natuur te versterken hebben we daar waar nu de bomen staan, de voedselrijke toplaag verwijderd. Deze toplaag is gebruikt voor een reconstructie van de pingowal, die trouwens op de oorspronkelijke plek ligt. Daar waar bomen en struiken staan, op de grasvlakte vóór de landschapswal, in de pingowal en in ’t Bargie (heuveltje) kunnen we begraven. Door opgravingen weten we dat onze voorouders hier duizenden jaren geleden al leefden. In dit gebied, rondom de pingowal, begraven we niet.

Op Hillig Meer kennen we al de beukenlaan en de kastanjelaan. Dit nieuwe deel heeft een lindelaan en een eikenlaan (zomereik). De Belvédère en het uitzichtpunt op de landschapswal zijn via een zichtlijn met elkaar verbonden. De structuur van het natte bos tussen de pingowal en het Hillig Meer houden we open. Zo blijft voor u zichtbaar hoe groot de ijsheuvel, de pingo, ooit was.

Geplaatst in Hillig Meer, NatuurTagged , ,