Natuurbegraafplaats Hillig Meer officieel geopend

Op vrijdagmiddag 6 september is natuurbegraafplaats Hillig Meer officieel geopend in aanwezigheid van voorzitter van het Nationaal Groenfonds, professor mr. Pieter van Vollenhoven, gedeputeerde Rein Munniksma van de provincie Drenthe en burgemeester Eric van Oosterhout van gemeente Aa en Hunze.

Opening Hillig Meer Vollenhoven

Inspirerend en ondernemend

Van Vollenhoven roemde het initiatief voor de natuurbegraafplaats. Voor ruim 150 genodigden toonde hij zich oprecht onder de indruk van de drive en het doorzettingsvermogen van de oprichters en noemde hij de natuurbegraafplaats inspirerend en ondernemend. Na de opvoering van een Drentse Sage over leven en dood verrichtte burgemeester Eric van Oosterhout de officiële openingshandeling, door een schaal met aarde terug te geven aan het Hillig Meer (Heilige Meer).

Impressie van de dag

Klik op onderstaande foto’s om te vergroten.

Ontvangst Pieter van Vollenhoven Toespraak oprichter Dolf van der Weij Toespraak burgemeester Eric van Oosterhout Toespraak Heer Munniksma Toespraak Pieter van Vollenhoven Start optocht sage optocht-sage sage-os opvoering-sage dans-sage openingshandelin-burgemeester Opening Hillig Meer - genodigden

Uitzending RTV Drenthe

Ook RTV Drenthe was aanwezig bij de officiële opening van de natuurbegraafplaats. Bekijk hieronder de uitzending.

Lees ook het verslag van de Inspiratiedag, op zaterdag 7 september >

Geplaatst in Activiteiten, Alle berichten