Maak kennis met: Lotte den Boer

Het is best bijzonder als je op relatief jonge leeftijd in de uitvaartbranche gaat werken. Lotte den Boer werkt sinds 1 december op Hillig Meer. Het is haar eerste baan na haar studie communicatie. De 24-jarige Lotte woont in de stad Groningen. We stelden haar een paar vragen over haar nieuwe baan.

Hoe ben je bij Hillig Meer terecht gekomen?
Een vriendin stuurde mij de vacature voor Hillig Meer toe die ik vluchtig heb bekeken. Pas toen twee maanden later de vacature op Facebook langskwam heb ik er beter naar gekeken. Toen werd ik enthousiast. Waarom toen wel en twee maanden daarvoor niet, kan ik niet zo goed uitleggen. Ik denk dat het zo had moeten gaan want na een telefoontje en een diepgaand gesprek (waarvan ik niet wist dat het een sollicitatie was) werd ik gebeld: ‘Wil je bij ons komen werken?’

Wat betekent natuurbegraven voor jou?
Ik kom uit een gezin waar elk onderwerp bespreekbaar is, dus ook de dood. Door na te denken over mijn wensen kwam ik bij natuurbegraven terecht. Het idee dat de natuur na mijn dood voor mij zorgt, vind ik mooi. Nu geeft de natuur me rust, maar ook plezier en verwondering. Er zijn zoveel prachtige dingen die je tegen kan komen waarbij ik me vereerd voel dat ik zoiets moois mag zien. Dat gevoel gun ik iedereen. 

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Afwisselend! Als PR-coördinator heb ik veel verschillende taken.  Op dit moment loop ik nog veel mee met collega’s en volg ik trainingen. Zo kan ik binnenkort gesprekken met bezoekers voeren om ze informatie te geven en te helpen met het kiezen van hun laatste rustplek. Maar ik beheer ook de sociale media, website en schrijf nieuwsberichten. Om die nieuwsberichten te kunnen schrijven moet ik overal van op de hoogte zijn, daardoor leer ik heel veel over het werk en de natuur. 

Wat doe je naast je werk?
In mijn vrije tijd naai ik af en toe zelf kleding en borduur ik. Zo heb ik al allerlei kledingstukken versierd, met mijn spijkerjasje als grote trots. Daarnaast ben ik bezig met leren haken en heb ik laatst voor het eerst met hout gewerkt: een prachtig vogelhuisje, al zeg ik het zelf. 

Wat is je favoriete plek op Hillig Meer?
Ik vind het oude bos, direct aan het begin van de begraafplaats erg mooi met die hoge bomen. Dat heeft wel iets magisch. De Belvédère met het tempeltje vind ik indrukwekkend. Maar ik moet alle gebieden nog goed leren kennen en ze in alle seizoenen meemaken voordat ik echt een favoriete plek kan kiezen! 

 

Geplaatst in Hillig Meer