Maak kennis met: de dames van het vogelhuis

Elke tweede en vierde zondag van de maand kunt u twee vrijwilligers in het Vogelhuis tegenkomen. Wie zijn zij, wat doen ze en waarom?

Deze maand hebben we een gesprek met Annet en Anneke, twee vrijwilligers die al vanaf het begin helpen op natuurbegraafplaats Hillig Meer. Beide op hun eigen manier, maar hun drijfveer is hetzelfde: de mensen voor wie ze het doen.

”Het gaat echt om kwaliTIJD, mensen de tijd en ruimte geven om te voelen.” Ze merken op dat veel mensen uit zichzelf beginnen te vertellen. Sommigen komen al jaren elke week langs, voor de ander is het verlies nog recent. ‘Af en toe is het gewoon fijn dat er iemand is, iemand bij wie je je hart kan luchten. Dat is soms makkelijker bij iemand die niet persoonlijk betrokken is’. Door hun jarenlange ervaring op Hillig Meer weten de dames wanneer ze door kunnen vragen of wanneer ze juist even afstand moeten nemen. Een glimlach en een kopje koffie kan al voldoende zijn.

Twee keer per maand, op de tweede en vierde zondag van de maand ontvangen onze vrijwilligers u graag in het vogelhuis. Ze staan vanaf het eind van de ochtend voor u klaar met een warm ontvangst. Er is ruimte en tijd voor ontmoeting, een praatje of gewoon een kopje koffie met een koekje. Ook kunnen de dames u helpen met het vinden van een graf en op afspraak een grafbezoek op de e-car.

Annet in het zonnetje voor het Vogelhuis

Geplaatst in Hillig Meer