Een laagje troost

Wat als verdriet vanwege het verlies van een dierbare amper te verteren is, het je overspoelt met gitzwarte wolken die op de schouders blijven drukken, en mogelijk zelfs zwaarder voelen dan ooit tevoren. Wat als dat gevoel van ‘een stuurloos schip zijn’ langer blijft bestaan dan voor een mens behapbaar is. Welke voorzichtige stap of stappen kun je dan nemen om vooruit te kunnen?

Wij zijn allen onderdeel van de natuur. Ze biedt ons zoveel liefde, schoonheid, zorg en heilzaamheid. Maar onze menselijke liefde voor de natuur kan in tijden van verdriet en rauwe rouw enigszins naar de achtergrond verdwijnen.

Toch heeft ze een zeer gezonde werking op ons lichaam, onze geest en op ons algehele welzijn. Een wandeling in de natuur is niet alleen ontspannend en helend, maar ook goed voor je immuunsysteem. Moeder Natuur kan een zacht, dun laagje liefde leggen over de diepe wond, die je in moeilijke tijden ervaart.

Door in de natuur te wandelen kun je de band met jezelf (proberen te) herstellen door de band met de natuur (opnieuw) aan te gaan. Je kunt het zien als een fragiel begin van een weg terug naar het leven.

Ervaar tijdens een wandeling op Hillig Meer deze troostende kracht. De kracht van dat dunne laagje. Als poedersuikersneeuw over lenteheide, bijna voelbare armen om vermoeide schouders. Als waren deze van een beste vriend.

Het heden is de enige plek waar je in kunt zijn, wees gerust dáár.
Wees welkom op Hillig Meer.

 

 

  • Wilt u liever eens samen met anderen wandelen, meldt u zich dan op onze website aan voor de reguliere wandeling, op elke eerste en derde zondag van de maand om 11.00 uur. Stelt u prijs op een persoonlijke rondleiding, dan kunt u met ons een afspraak maken via info@hilligmeer.nl of belt u ons gerust op 0592-260944.

 

 

 

 

Geplaatst in Alle berichten, Hillig Meer, Natuur