Kerst- en nieuwjaarsgedachte

De Kerstdagen zijn aanstaande, het jaar 2022 verlaat ons al ras. Voor de één staat kerst voor warmte en gezelligheid, voor de ander komt dan juist het besef binnen dat het afgelopen jaar onherroepelijk voorbij zal zijn. Een jaar waarin misschien wel heel veel gebeurde. Verdriet, loslaten, rauwe rouw.
Juist voor hen raakt dáár het verlangen naar vasthouden en het bewaren van dierbare herinneringen, soms zoekend naar concrete beelden, het liefst niet zwaar maar ook niet lichtvoetig.

Wij van Hillig Meer wensen u Kerstdagen waarbij u terug kunt terugkijken op waardevolle momenten, samen of op afstand. Voor 2023 wensen wij u alle goeds, gezondheid, mooie vooruitzichten en milde seizoenen toe. Mild. Niet zwaar, niet lichtvoetig.

Hou me vast en leer me zo alvast
hoe ik dit vasthoud
deze dag

Hou me vast. Hoe hou ik dit vast.

Zodat ik het kan aaien in de antraciete nacht
waarin dit alles, al dit alles ons
allang zal zijn
ontsnapt. Hou me vast…

 

– Dimitri van Hulst / Wende Snijders – Hou Me Vast

 

Wilt u ter inspiratie ook een mooi verhaal zien en beluisteren over het winterbos? Annetje Braat maakte deze video voor u. Annetje startte in 2012 samen met Dolf van der Weij Natuurbegraafplaats Hillig Meer.

  • Extra info: het ontvangsthuis én het vogelhuis zijn beide kerstdagen én op Nieuwjaarsdag gesloten. Tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn wij geopend.

 

Een warme groet,

Team Hillig Meer.

 

 

 

Geplaatst in Hillig MeerTagged , , , , , ,