Inspiratiedag Hillig Meer: zaterdag 7 september, 12-18 uur

Tijdens de Inspiratiedag – op zaterdag 7 september – kunt u uitgebreid kennismaken met Landgoed Heidehof en Natuurbegraafplaats Hillig Meer. We laten u zien wat de natuur te bieden heeft, hoe we haar op een duurzame manier onderhouden en welke mogelijkheden er zijn op het gebied van een ‘groene uitvaart’. Begraven worden in harmonie met de natuur blijkt voor een groeiend aantal mensen een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele uitvaart. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al uw vragen!

twee pluizen op beuk natuurbegraafplaats Hillig Meer

De oude bomenlanen van het landgoed worden ingericht als Inspiratielaan. Hier zijn diverse stands te bezoeken met informatie en producten gericht op een groene uitvaart. Ook zijn er verscheidene demonstraties, variërend van duurzaam bosbeheer, een imker die zijn bijen houdt op het Landgoed, tot de steenhouwer, die laat zien hoe hij een naam in een Drentse zwerfkei beitelt. Onze ambachtelijke timmermannen demonsteren ter plekke hoe zij een duurzame uitvaartkist vervaardigen van FSC-gecertificeerd hout, afkomstig van ons eigen landgoed.

Rondleiding

Om 13 uur en om 16 uur start een rondleiding die u langs het Ontvangsthuis en de natuurbegraafplaats leidt. Onderdeel van deze rondleiding is de opvoering van een oude Drentse sage, met als thema ‘De Cirkel van Leven en Dood’. Verder kunt u een natuurwandeling maken, onder begeleiding van een IVN-gids, of een spirituele wandeling langs een aantal energetische plekken in de natuur. U mag ook zelf de handen uit de mouwen steken, tijdens de workshop natuurfotografie of veldbloemen schikken.

Vragen?

Op de Inspiratiedag kunt u vragen stellen aan de bosbeheerder, de initiatiefnemer van de natuurbegraafplaats en vele andere specialisten. U kunt ons overigens altijd vragen stellen, door ons te bellen of te mailen, via info@hilligmeer.nl.

Lees de andere berichten uit de zomernieuwsbrief 2013 >>

Geplaatst in Activiteiten, Alle berichtenTagged ,