Groningers en Friezen kiezen voor natuurbegraven in Drenthe

Natuurbegraafplaats Hillig Meer ligt op de Hondsrug nabij Assen en Gieten. In dit Drentse bos vonden in de laatste 4 jaar vele mensen hun laatste rustplaats. Maar niet alleen mensen uit de naaste omgeving kiezen voor deze natuurbegraafplaats. Ook veel mensen die zoeken naar een natuurbegraafplaats in Groningen of een natuurbegraafplaats in Friesland, kiezen uiteindelijk voor natuurbegraven in Drenthe.

Ruim veertig procent van de mensen die gekozen hebben voor Hillig Meer, komt niet uit Drenthe. Dat ontdekten we na het bekijken van het grafregister van de natuurbegraafplaats. Friesland en Groningen zijn de provincies waar relatief veel mensen van buiten de regio vandaan komen. Als reden geven ze vaak op dat ze een prettig gevoel bij de Drentse bossen hebben. In Groningen en Friesland zijn de meeste bossen verdwenen om de landbouw meer ruimte te geven. De geborgenheid van een bos wordt op prijs gesteld bij het kiezen van een natuurbegraafplaats.

Ook uit de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland hebben sommige mensen een plek in de Drentse natuur gekozen. De reden hiervoor is dat er in het westen van het land geen natuurbegraafplaatsen gevestigd zijn. Natuurbegraven in Drenthe is daarom ook voor hen een goed alternatief.

Geplaatst in Alle berichten